Svenska institutet

Sveriges arabiska konton når över en miljon följare

Dela

Sveriges officiella konton på arabiska i sociala medier, sweden.se/ar, når nu över en miljon följare. Det är framförallt de tre stora nätverken Facebook, Google+ och Twitter som samlat de många följarna. Inlägget som drog upp antalet över miljonstrecket handlade om en läsplats på Malmö högskola.

Sveriges officiella Twitterkonto på arabiska. Bild: twitter.com/Sweden_AR
Sveriges officiella Twitterkonto på arabiska. Bild: twitter.com/Sweden_AR

– Många av våra arabiska följare är väldigt intresserade av arkitektur, design och samhällslösningar. Att bilden från inlägget är tagen i högskolemiljö drog förmodligen upp intresset ytterligare, säger Frida Roberts, chef för enheten för kommunikation på Svenska institutet.

Svenska institutet producerar tryckt och digital faktabaserad information om Sverige och för Sverige viktiga värden. Verksamheten kommunicerar direkt till en global målgrupp via Sveriges officiella hemsida på åtta olika språk och via konton i social media på engelska, kinesiska och arabiska.

Se inlägget som lockade antalet arabiska följare över miljonstrecket: https://www.facebook.com/SwedenArabic/photos/a.305927039530734.67761.298119276978177/806653429458090/?type=3&theater  

Nyckelord

Kontakter

Anna Knutsson, pressansvarig Svenska institutet, 08-453 78 37, 073-336 89 47

Frida Roberts, chef för enheten för kommunikation, Svenska institutet, 08-453 78 79, 073-231 85 28

Bilder

Sveriges officiella Twitterkonto på arabiska. Bild: twitter.com/Sweden_AR
Sveriges officiella Twitterkonto på arabiska. Bild: twitter.com/Sweden_AR
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/
Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder.

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

Globalt forum om social dialog samlar aktörer från hela världen15.11.2017 12:59Pressmeddelande

Över hundra deltagare från 37 länder samlas på Runö utanför Stockholm för en 48-timmars kreativ workshop, den 20-21 november. Genom interaktivt samarbete ska deltagarna hitta lösningar på hur social dialog kan stärkas – och därmed bidra till hållbar utveckling. Detta sker på Swedish Institute Sustainability Forum, som anordnas av Svenska institutet och LO. Temat på workshopen är inspirerat av Global Deal och statsminister Stefan Löfven är huvudtalare på forumet.

Amerikaner mer positiva till Sverige under det senaste året30.10.2017 09:55Pressmeddelande

En ny studie från Svenska institutet visar att mer än var fjärde amerikan uppger att de har fått en mer positiv bild av Sverige det senaste året. Detta trots en ökning av missvisande och ibland direkt felaktig information om Sverige i nordamerikanska nyhetsmedier och sociala medier. Många associerar Sverige med frågor som innovation, hållbarhet, utbildning och respekt för mänskliga rättigheter.

Demokratisk arkitektur tema för svensk satsning i New York23.10.2017 14:56Pressmeddelande

Under arkitekturmånaden ”Archtober” i New York gör Sverige en veckolång satsning på temat demokratisk arkitektur. Programmet visar olika perspektiv och infallsvinklar från både Sverige och USA genom en serie seminarier och workshops, och en mötesplats i form av en utställning som visar över trettio svenska exempel på demokratisk arkitektur i praktiken. Dessutom kommer en stor muralmålning av malmöbaserade konstnären Ola Kalnins att under veckan växa fram på en husvägg i Brooklyn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum