Contentalot

Sveriges badrumsexperter om tätskikt

Dela
Varje dag inträffar det i genomsnitt nästan 300 vattenskador i svenska fastigheter och de vanligaste vattenskadorna i badrummen beror på att tätskikten inte sluter tätt. Inte nog med det, flera av landets mest respekterade besiktningsmän delar skrämmande statistik... HELA 78% av badrummen som besiktigas i Sverige underkänns.

Ett vanligare problem än vad man tror

Man kunde tro att detta enbart gäller gamla badrum, men det gäller även många helt nyrenoverade badrum (eftersom de inte blev renoverade fackmannamässigt / enligt svensk byggnorm).

2019 utförde länsförsäkringar ett omfattande test av 19 populära tätskikt. “Testet är ett stresstest med hård belastning under cirka fem veckor som ska simulera 30 års användande av badrummet.”

Resultatet? Hela 13 av 19 tätskikt läcker.

Samtliga 19 tätskikt är i skrivande stund branschgodkända. Det betyder att hundratals svenska badrum renoveras varje dag med tätskikt som enligt testet kommer att läcka. Tätskikten som klarade sig bäst var:

  •         Tätskiktsystem SE1
  •         KeraSafe + Foliesystem
  •         LIP Folie system 27
  •         Finja Tätsystem
  •         Probau
  •         Tricomsystem med Ardex 7+8

Vi vill höja medvetenheten kring  hur viktigt det faktiskt är att välja rätt tätskikt, säger Edvin Berggren från Badrum Göteborg. Tyvärr renoveras badrum med tätskikt som med största sannolikhet kommer att läcka i förtid. Så nu gäller det att både hantverkare och konsumenter börjar att uppdatera sig på vilka material som faktiskt håller måtten. 

Att vara noggrann med sin research i val av hantverkare och tätskikt är med andra ord alltid otroligt viktigt för konsumenten. Ett bra och tryggt val av hantverkare och tätskikt kommer alltid att göra att man får ett professionellt utfört arbete samtidigt som man får ett tätskikt som kommer att hålla i många långa år framöver, dessutom så finns det även gott pengar att kunna spara på köpet. En bra start för att också kunna ta del av alla dessa fördelar är att börja med att kontakta Badrum-goteborg.se redan idag.

Om

Contentalot
ContentalotContentalot är en webbbyrå som hanterar pressreleaser och artiklar för små som stora företag.

Följ Contentalot

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Contentalot

5 tips when searching for a water damage company26.12.2022 18:03:05 CET | Pressmeddelande

Today, there are many resources, recommendations and all marketing outlets to find what you're looking for, it can be overwhelming and even a put off as there is so much information and options to choose from. Sometimes taking it upon yourself is useful and exciting, even an added hobby for some. However, doing that, or the friend that's good at everything is not the best option, atleast for extreme situations like water disasters and floods that happen in some way little or great for most Americans.

Möt hösten i Barcelona med resatillspanien.se!22.9.2022 16:23:44 CEST | Pressmeddelande

Det sägs att Barcelona är staden som aldrig sover. Det sägs även att Barcelona alltid erbjuder något för alla åldrar och intressen. Intresset för att resa till Barcelona och för att uppleva allt det fantastiska som staden har att erbjuda är enormt bland oss svenskar. Vad är det då som lockar oss svenskar i tiotusentals till Barcelona varje år och vad är det som man absolut inte får missa vid ett besök i Kataloniens vackra huvudstad?

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum