Specsavers Sweden AB

Sveriges bästa arbetsplats öppnar i Västervik

Dela
Nu kommer Sveriges bästa arbetsplats till Västervik - Specsavers som öppnar butik på fredag fick häromveckan utmärkelsen i en stor medarbetarundersökning som görs årligen. – Det är något att vara stolt över, och vi har märkt en stor efterfrågan på att öppna här så vi ser verkligen fram emot att komma till Västervik, säger Patricia Stavervik, optiker och en av delägarna till den nya Specsaversbutiken.
Från vänster: Patricia Stavervik, Johanna Wigren och Jenny Solberg som nu öppnar nya Specsaversbutiken i Västervik. Foto: Specsavers
Från vänster: Patricia Stavervik, Johanna Wigren och Jenny Solberg som nu öppnar nya Specsaversbutiken i Västervik. Foto: Specsavers

Patricia Stavervik driver sedan 2008 Specsaversbutik i Oskarshamn tillsammans med Jenny Solberg som kom med som partner 2016. Båda två är såväl optiker som butiksägare. Nu kommer de, tillsammans med optikern Johanna Wigren att slå upp portarna till en helt ny Specsaversbutik i Västervik:

–Vi har fått förfrågningar från kunder som bor i Västervik under säkert tio års tid att vi borde öppna butik här. Och eftersom vi har haft väldigt roligt under våra år i Oskarhamn så kunde vi till slut inte motstå tanken på att öppna även i Västervik!

De öppnar bara en knapp vecka efter att Specsavers rankats som Sveriges bästa arbetsplats av organisationen Great Place to Work, som genom en medarbetarundersökning rankar de arbetsplatser i Sverige där medarbetarna har det bäst-

– Det är ju en utmärkelse att vara stolt över, och vi ska förstås jobba för att göra butiken här i Västervik lika bra.  Vi har starka lokala band till Västervik, jag har själv varit mycket här på somrarna sedan jag var barn, och jag är uppvuxen i Figeholm.

Och nu kommer alltså Sveriges bästa arbetsplats även till Västervik, som öppnar på fredag 8 april, med optikkedjans nya butiksinredningskoncept, vilket innebär vita väggar, trägolv, ny belysning och ljusa färger. Fina nya lokaler i centrala Västervik, men Patricia menar att personalen är deras styrka:

– Vi har verkligen duktigt folk anställda, och det är väldigt viktigt att skapa en förtroendeingivande miljö för kunderna. Våra optiker har jobbat länge, de är erfarna och det skapar en viktig trygghet, för vi jobbar ju med hela ögat, inte bara med synmätning utan även med det bakre segmentet av ögat, hela ögonhälsan. Och det är verkligen roligt att jobba med, för det utvecklas hela tiden, och vi vill alltid ligga i framkant.

Vad är det som lockar kunder just till Specsavers tror du?

– Folk gillar oss, vi har ett väldigt bra koncept, bra priser, bra bågar och glas och ett professionellt bemötande. Våra kunder är ganska medvetna om vikten av att ta hand om sin ögonhälsa, och då har de kommit rätt.

Kontakter

Bilder

Från vänster: Patricia Stavervik, Johanna Wigren och Jenny Solberg som nu öppnar nya Specsaversbutiken i Västervik. Foto: Specsavers
Från vänster: Patricia Stavervik, Johanna Wigren och Jenny Solberg som nu öppnar nya Specsaversbutiken i Västervik. Foto: Specsavers
Ladda ned bild

Om

Specsavers Sweden AB
Specsavers Sweden AB
Box 205
401 23 Göteborg

http://www.specsavers.se

Välkommen till Specsavers

Specsavers är en av Sveriges största optikkedjor. Genom att erbjuda bra  priser, god service och hög professionell kunskap ger Specsavers sina  kunder värde för pengarna. Specsavers är ett familjeägt företag som grundades 1984 på Guernsey. Företaget har över 2000 butiker med cirka  40 000 medarbetare i Storbritannien, Irland, Nederländerna, Sverige, Norge, Danmark, Finland, Spanien, Nya Zeeland, Australien och Kanada. Specsavers etablerade  sig i Sverige 2004 och har idag 118 butiker över hela landet. 

Följ Specsavers Sweden AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Specsavers Sweden AB

Fokus på synskadades vardag: Grön linje i centrala Västervik22.5.2023 11:00:16 CEST | Pressmeddelande

Idag möts Västerviksborna av en ovanlig syn – en flera hundra meter lång grön linje som löper längs gator centrala Västervik. Linjen tar omvägar runt hinder som en synskadad kan möta i vardagen. Syftet: att rikta uppmärksamhet mot Synlinjen, en hjälp som synskadade kan vända sig till med utmaningar och problem i vardagen. – Med den gröna linjen vill vi påminna om att vardagen för människor med synnedsättning kan vara fylld av utmaningar, säger Maria Sjötång, Synskadades Riksförbund, SRF Västervik som idag också arrangerar Ögats dag i Västervik.

Specsavers startar ögonhälsofond tillsammans med Faktum - alla ska ha möjlighet att se bra28.3.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Fri synundersökning och glasögon till hemlösa och personer som lever i en ekonomisk svår situation – det är syftet med nystartade Ögonhälsofonden. Specsavers och Faktum ligger bakom satsningen. - Lever man på marginalen och kanske i hemlöshet är inte alltid synen och ögonhälsan det man prioriterar i första hand. Men vi vill att alla ska ha möjlighet till att se bra, därför kommer vi nu stötta upp med fri synvård, säger Specsavers Sveriges VD Marita Bertilson.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum