Transportföretagen

Sveriges Bästa Bussförare är korad

Dela

Nu har Mats Skördeman från Keolis i Falun korats till Sveriges bästa bussförare 2022. Bussförar-SM avgjordes idag på Training Partner, Arlanda utanför Stockholm. Finaldagen har bestått av de fem olika momenten Backmoment, Manöverprov, Service och bemötande, Sparsam körning och Katastrofövning. På andra plats kom Dennis Lindelöf från Bergkvarabuss i Trelleborg och tredjeplatsen tog Johnny Ryvang från Erikssons Buss i Idre.

Vinnarna i Bussförar-SM 2022 Foto: Ryno Quantz
Vinnarna i Bussförar-SM 2022 Foto: Ryno Quantz

- Efter en spännande dag vill jag gratulera segraren Mats Skördeman till titeln Årets Bussförare 2022. Alla är som deltagit idag har varit värdiga finalister och jag ser alla, även oss i branschen, som vinnare efter detta fina arrangemang. För att vi ska kunna resa hållbart behöver vi fler duktiga bussförare. Efter att ha följt dagens tävling med tjugo duktiga finalister vet jag att vi har många fina ambassadörer för bussföraryrket i hela landet, ambassadörer som kan inspirera fler att söka sig till yrket, säger Anna Grönlund, Branschchef på Sveriges Bussföretag.

Vinsten
Vinnaren belönades med en presentcheck och den berömda glaspokalen designad av designad av Martin Ehrensvärd från det anrika glasbruket på Skansen i Stockholm.

Arrangörer av Bussförar-SM
Bussförar-SM arrangeras av Sveriges Bussföretag i samarbete med tidningarna Resforum och Trafikforum som är Nordens ledande tidningar inom persontrafik.
Samarbetspartners är Kunskapsbussen, Yrkesakademin och Drivec
Fordonspartners är Mercedes och Setra.

Partners/Sponsorer är VR, Transdev, Vy, Bergkvarabuss, Keolis och Kommunal.
Sveriges Bussföretag är ett gemensamt förbund inom Transportföretagen för busstrafikföretag och bussresearrangörer som bedriver alla former av yrkesmässig busstrafik och arrangerar bussresor inom och utanför landets gränser. Inom Sveriges Bussföretag arbetar vi med såväl arbetsgivarfrågor som branschfrågor. Idag har vi ungefär 270 medlemsföretag med över 27 900 anställda. www.transportforetagen.se

RESFORUM och TRAFIKFORUM är Nordens ledande facktidningar för persontrafik och bussturism. Tidningarna är Skandinaviens ledande leverantör av branschinriktad information mellan företag och en del av Nordiske Medier. Mer information finner du på www.rt-forum.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Vinnarna i Bussförar-SM 2022 Foto: Ryno Quantz
Vinnarna i Bussförar-SM 2022 Foto: Ryno Quantz
Ladda ned bild
Mats Skördeman, Foto: Ryno Quantz
Mats Skördeman, Foto: Ryno Quantz
Ladda ned bild
Dennis Lindelöf, Foto: Ryno Quantz
Dennis Lindelöf, Foto: Ryno Quantz
Ladda ned bild
Johnny Ryvang, Foto: Ryno Quantz
Johnny Ryvang, Foto: Ryno Quantz
Ladda ned bild

Om

Transportföretagen
Transportföretagen
Storgatan 19
102 49 Stockholm

08 762 71 00https://www.transportforetagen.se/

Transportföretagen är transportnäringens och säkerhetsbranschens bransch- och arbetsgivarorganisation och samlar 9 700 medlemsföretag med cirka 221 500 anställda.

Följ Transportföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Transportföretagen

Efter valet: Guldläge att satsa på konkurrenskraftigt svenskt fossilfritt flyg14.9.2022 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

Nu är valet 2022 över även om en hel del räknande och förhandlande återstår. Mitt i detta står Sveriges flygbransch och håller andan, nu gäller det att landets nya beslutsfattare förmår sig att samla sig kring de avgörande stegen för att fortsätta utveckla fossilfritt flyg. Fredrik Kämpfe, branschchef för Transportföretagen Flyg är en av dom som går bräschen för att flyget ska leda utvecklingen när det gäller att ställa om.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum