Byggföretagen

Sveriges Byggindustrier inviger landets första Säkerhetspark för byggbranschen vid Arlanda flygplats

Dela

Idag måndag 7 oktober klockan 14.00 – 15.00 inviger Sveriges Byggindustrier landets första och enda gemensamma Säkerhetspark vid Arlanda flygplats i Stockholm. Parken är en fysisk träningsanläggning för att träna dem som arbetar i byggbranschen på säkerhet. - Insatserna för att minska antalet olyckor på våra arbetsplatser får aldrig ta paus. Säkerhetsparken blir ett viktigt verktyg i vår strävan för en attraktiv, sund och säker byggbransch, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd Sveriges Byggindustrier.

Bilden ovan är från säkerhetsparken i Esboo utanför Helsingfors, Finland.

Säkerhetsparken har en total yta på 15 000 kvadratmeter. I dagsläget finns 15 olika scenarier inom allt från arbete till hög höjd till asbest, säker schakt och ergonomi. Stationerna kan anpassas efter behov för att träna en uppsjö olika riskmoment.

Tid: Måndag 7 oktober 14.00 – 15.00
Plats: Kolstavägen 16 Märsta (Mellan Kolstavägen 2 och Kolstavägen 1). Se skyltning på plats. 

Program:

14:00 - 14:05 Inledning

  • Catharina Elmsäter-Svärd, vd Sveriges Byggindustrier

14:05 - 14:30 Anförande ledande representanter:

  • NCC - Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sverige
  • Peab - Jesper Göransson, koncern vd 
  • Skanska - Lars Jonson, vice vd Sverige
  • Håll Nollan - Ulrika Dolietis, vd
  • Erlandsson Bygg - Magnus Zetterlund, vice vd region Stockholm

14:30 - 14:35 Gemensam bandklippning inklusive fotografering

14:35 - 15:00 Rundvandring med demonstration av Säkerhetsparken. Tid för intervjuer. 

Media är välkomna under hela arrangemanget. Anmäl deltagande till pressansvarig mattias.borrelid@sverigesbyggindustrier.se alternativt 070 586 58 07.

Sveriges Byggindustrier är initiativtagare till projektet. Med i styrgruppen sitter flera av landets största byggföretag, däribland: NCC. Skanska. Peab. Veidekke. JM. Bonava. Svevia. Erlandssons Bygg. Ramudden. Håll Nollan och Byggmästar’n i Skåne.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Byggföretagen
Byggföretagen
Storgatan 19, Box 5054
102 42 Stockholm

+46 8 698 58 00https://www.byggforetagen.se

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för seriösa bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden.

Följ Byggföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Byggföretagen

Samförståndsanda kan trygga svensk infrastruktur17.2.2020 13:14:37 CETPressmeddelande

Idag växlar Byggföretagen och Seko avtalsyrkanden. Yrkandena berör det sista avtalsområdet av tre på vilka Byggföretagen är avtalspart. Byggföretagens målsättning för alla de tre avtalsområdena i byggbranschen är att utveckla kollektivavtalen i samförståndsanda så att jobben tryggas så att fler väljer att arbeta i byggbranschen, än mer ordning och reda skapas samt att vi kan fortsätta det konstruktiva partsgemensamma arbetet för att gemensamt komma fram till långsiktiga konstruktiva lösningar.

Konstruktiva avtalsförhandlingar tryggar byggjobben och skapar sund konkurrens13.2.2020 14:05:39 CETPressmeddelande

Idag växlar Byggföretagen och Byggnads avtalsyrkanden. Byggföretagens målsättning för alla de tre avtalsområdena i byggbranschen är att utveckla kollektivavtalen i samförståndsanda så att jobben tryggas, fler väljer att arbeta i byggbranschen, än mer ordning och reda skapas samt att vi kan fortsätta det konstruktiva partsgemensamma arbetet för att gemensamt komma fram till långsiktiga konstruktiva lösningar.

Verksamhetsanpassat Tjänstemannaavtal inom byggsektorn tryggar byggjobben6.2.2020 16:30:34 CETPressmeddelande

Idag växlar Byggföretagen yrkanden med Ledarna, Sveriges Ingenjörer och Unionen. Yrkandena berör tjänstemannaområdet inom vilket Byggföretagen är avtalspart. Byggföretagens målsättning för alla de tre avtalsområdena i byggbranschen är att utveckla kollektivavtalen i samförståndsanda så att jobben tryggas så att fler väljer att arbeta i byggbranschen, än mer ordning och reda skapas samt att vi kan fortsätta det konstruktiva partsgemensamma arbetet för att gemensamt komma fram till långsiktiga konstruktiva lösningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum