Yrkesplugget i Sverige AB

Sveriges enda MC-teknik gymnasium samarbetar med toppnamn inom Speedway.

Dela

Gymnasieskolan Yrkesplugget i Stockholm har i över tio år utbildat MC-mekaniker. Skolan är den enda i Sverige med gymnasieutbildning till MC-tekniker. Att en tidigare gymnasieelev på MC-inriktningen nu är i världsklass på Speedway arenan avgjorde saken vad gällde sponsring.

Kim Nilsson överlämnar en signerad tavla till sin tidigare mentor på Yrkesplugget Anders Hermanson.
Kim Nilsson överlämnar en signerad tavla till sin tidigare mentor på Yrkesplugget Anders Hermanson.

Det finns en anledning som gör att Yrkesplugget intresserar sig extra mycket för Speedway föraren Kim Nilsson, och det är att Kim gick på Yrkespluggets gymnasium i Bromma, där naturligtvis på inriktningen MC-teknik på fordonsprogrammet. 

"Kim var en strålande elev och hängiven i att lära sig allt om motorcykeln och dess komponenter" säger Anders Hermanson Utbildningsledare på MC-avdelningen på Yrkesplugget, som också var Kims mentor.

Tidigare har Roger Uppgård Masarnas sportchef meddelat att de enats med Kim om ett nytt ettårskontrakt, vilket gör att det är tredje säsongen Kim kör för Masarna.

"Som innehavare av banrekordet i Brovallen har Kim visat att han trivs på hemmovalen". Har Roger Uppgår sagt i ett tidigare pressmeddelande.

"Som skola är vi otroligt stolta över Kim och hans insatser inom Speedway och för Masarna. Kul också att han även är aktiv utanför Sverige, i England och Polen. Det senare lär det visst bli mer av i år, vad jag förstår, extra roligt eftersom det är nationalsporten i landet". säger  Börje Lundén Marknadschef på Yrkesplugget.

"Kim är en fantastisk ambassadör både för Speedway och för Yrkespluggets MC-utbildning. Han har medverkat på våra öppna hus och berättat om sin resa från gymnasieelev till en av de ledande gestalterna inom Speedway, och han gör det fantastiskt bra." Avslutar Börje Lundén.

För mer information kontakta:
 
Marknadschef Yrkesplugget - Börje Lundén +46 (0)73 529 59 90 - borje@lagercrantzmedia.se
 
Yrkesplugget på Facebook och på Instagram  
Yrkesplugget i Bromma & Uppsala har programmen fordon och transport samt bygg och anläggning. I Bromma finns även vuxenutbildning.

Nyckelord

Bilder

Kim Nilsson överlämnar en signerad tavla till sin tidigare mentor på Yrkesplugget Anders Hermanson.
Kim Nilsson överlämnar en signerad tavla till sin tidigare mentor på Yrkesplugget Anders Hermanson.
Ladda ned bild
Kim Nilsson medverkade på Yrkespluggets öppna hus för blivande gymnasieelever. Här i MC-hallen på Yrkesplugget Bromma
Kim Nilsson medverkade på Yrkespluggets öppna hus för blivande gymnasieelever. Här i MC-hallen på Yrkesplugget Bromma
Ladda ned bild

Länkar

Om

Yrkesplugget i Sverige AB
Yrkesplugget i Sverige AB
Johannesfredsvägen 9-11
168 69 Bromma

08-514 841 40http://www.yrkesplugget.se

Yrkesplugget startades 2006 av Annelee Bergstrand och Kjell-Ove Moss. Tillsammans har de både mångsidig och stor kompetens inom området yrkesutbildningar. 2010 startades Yrkespluggets andra skola, denna gång i Uppsala.

Yrkesplugget i Sverige AB har som främsta mål en god ekonomi. Verksamhetens eventuella överskott återinvesteras i bolaget för att bibehålla en bra och jämn kvalité på både undervisning och lokaler.
Skolan satsar på hög personaltäthet och individuella lösningar för sina elever, vilket är ekonomiskt krävande. Trots det är företagets ekonomi stabil och en eventuell lågkonjunktur möter man med tillförsikt. Den goda ekonomin är ett resultat av effektiv resursanvändning. Men också att både personal och elever använder skolans resurser på ett konstruktivt och bra sätt.

Skolans ledning har ett starkt engagemang inom skolutveckling och driver att antal projekt inom området. Man tar också systematiskt emot elever som inte har behörighet till de nationella gymnasieprogrammen.

Yrkesplugget är en skola med god kvalitet och bra resultat. Personalomsättningen och sjukfrånvaron är låg och utvärderingar visar att både elever och personal trivs vilket är ett gott tecken på en bra fungerande skola.

Följ Yrkesplugget i Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Yrkesplugget i Sverige AB

Motorbranschen & IF Metall certifierar Sveriges första friskola att bli Motorbranschcollege19.6.2018 15:21:29 CESTPressmeddelande

Yrkesplugget har utbildat tusentals elever sedan starten 2006. Nu blir skolan den första friskolan i Sverige och även första gymnasium i Stockholm att bli certifierad som Motorbranschcollege. ”Det är med stor ödmjukhet och stolthet som vi mottager detta erkännande som utbildare, att bli certifierade som Motorbranschcollege” säger Annelee Bergstrand som är huvudman för Yrkesplugget.

Privat- och kommunägda gymnasieskolor i Stockholm i gemensam kampanj med Arbetsförmedlingen och branschorganisation20.3.2018 17:38:12 CETPressmeddelande

På initiativ från TYA (Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd) och Arbetsförmedlingen går Yrkesplugget, Fredrika Bremergymnasiet (med deras utbildningsanordnare Utbildningsservice) och Stockholms transport och fordonstekniska gymnasium samman i en kampanj för att öka intresset att utbilda sig till yrkesförare på gymnasium och i vuxenutbildningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum