Lernia

Sveriges enda utbildning i Mejeriteknik finns i livsmedelshubben Götene

Dela

Sverige ska bli ”Det nya matlandet 2020” enligt regeringens vision för framtidens livsmedelsindustri. Samtidigt menar Livsmedelsföretagen att branschens kritiskt låga utbildningsnivå påverkar utvecklingsmöjligheterna allvarligt. Kanske finns ett av svaren i livsmedelshubben Götene, där Sveriges enda utbildning inom mejeriteknik ligger.

Regeringens mål för den svenska livsmedelsindustrin är tydliga. Produktionen ska öka, det ska finnas en konkurrenskraftig livsmedelssektor i hela landet och företagens lönsamhet ska gå upp. För att klara det behöver livsmedelskedjan ha tillgång till arbetskraft med rätt kompetens. Livsmedelsföretagens branschorganisation (Li) menar att den låga utbildningsnivån inom branschen gör det svårt att hitta personal med rätt utbildning och kompetens, vilket har allvarlig påverkan på branschens utvecklingsmöjligheter.

De stora mejeriföretagen i Sverige ser behov av att anställa över 100 nya mejeritekniker kommande åren, och för att komma till rätta med situationen fortsätter Lernia satsa på sin utbildning i mejeriteknik i Götene, som är den enda i Sverige.

- Mejeribranschen förändras hela tiden och denna utbildning är en viktig pusselbit i att kunna säkerställa att vi har rätt kompetens på våra mejerier. Det är en stor fördel att vi kan rekrytera nyexaminerade mejeritekniker direkt in i företaget, säger Christian Ehrenstråhle, Learning and Development specialist på Arla Foods.

Götene i Västergötland har kommit att bli en hubb för några av de största livsmedels-producenterna i Sverige så som Arla Foods och Semper. Därför finns det inom området stor kunskap kring och goda förutsättningar att tillverka mejeriprodukter. Utbildningen Mejeritekniker erbjuder bred kunskap i mejeriteknik vilken går att applicera i flera olika roller, och som skapar möjlighet till att utvecklas i flera olika riktningar inom branschen.

- Den tekniska utvecklingen inom mejeriindustrin är i full fart och det skapar behov av ny teknisk kompetens. Vi hoppas därför att tekniskt intresserade och kunniga personer upptäcker denna utbildning som ger möjlighet till jobb i hela livsmedelsbranschen, säger Susanne Jansson, affärsansvarig för yrkeshögskoleutbildningar på Lernia.

Den eftergymnasiala yrkeshögskoleutbildningen startar i augusti 2019 och är nu öppen för ansökningar fram till den 15 maj.

Ansök här:
https://www.lernia.se/utbildning/yrkeshogskoleutbildning/mejeritekniker/

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Lernia
Lernia
Gustavslundsvägen 139
167 51 Bromma

0771-650 650https://www.lernia.se/

Lernia är den ledande aktören för att möta industrins kompetensbehov. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i 100 år och bemannat den svenska industrin i 20 år. Lernia omsätter drygt 3 miljarder och finns på 60 orter över hela landet. 2018 utbildade vi 23 000 personer och förmedlade 11 400 bemanningskonsulter. Lernia är auktoriserat som bemannings-, utbildnings-, rekryterings- och omställningsföretag av respektive branschorganisation. Läs mer på lernia.se

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Ny satsning ska hjälpa Götenes arbetssökande till jobb12.6.2020 08:40:00 CESTPressmeddelande

Med ett tuffare läge på arbetsmarknaden har behovet av arbetsmarknadsåtgärder aldrig varit större. En del i Arbetsförmedlingens reformering är att utvalda privata aktörer ska ta ett större ansvar för detta. Utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia är en av de utvalda aktörerna och utökar nu sin verksamhet i Götene med den nya satsningen ”Rusta och matcha” som ska stötta arbetssökande och matcha dem med företag där jobben finns.

Ny satsning ska hjälpa Jönköpings arbetssökande till jobb4.6.2020 09:45:06 CESTPressmeddelande

Med ett tuffare läge på arbetsmarknaden har behovet av arbetsmarknadsåtgärder aldrig varit större. En del i Arbetsförmedlingens reformering är att utvalda privata aktörer ska ta ett större ansvar för detta. Utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia är en av de utvalda aktörerna och utökar nu sin verksamhet i Jönköping med ”Stöd och matchning” som ska hjälpa arbetssökande genom stöd och genom matchning med företag där jobben finns.

Ny satsning ska hjälpa Västerås arbetssökande till jobb4.6.2020 09:40:00 CESTPressmeddelande

Med ett tuffare läge på arbetsmarknaden har behovet av arbetsmarknadsåtgärder aldrig varit större. En del i Arbetsförmedlingens reformering är att utvalda privata aktörer ska ta ett större ansvar för detta. Utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia är en av de utvalda aktörerna och utökar nu sin verksamhet i Västerås med den nya satsningen ”Rusta och matcha” som ska stötta arbetssökande och matcha dem med företag där jobben finns.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum