Lernia

Sveriges enda utbildning i Mejeriteknik finns i livsmedelshubben Götene

Dela

Sverige ska bli ”Det nya matlandet 2020” enligt regeringens vision för framtidens livsmedelsindustri. Samtidigt menar Livsmedelsföretagen att branschens kritiskt låga utbildningsnivå påverkar utvecklingsmöjligheterna allvarligt. Kanske finns ett av svaren i livsmedelshubben Götene, där Sveriges enda utbildning inom mejeriteknik ligger.

Regeringens mål för den svenska livsmedelsindustrin är tydliga. Produktionen ska öka, det ska finnas en konkurrenskraftig livsmedelssektor i hela landet och företagens lönsamhet ska gå upp. För att klara det behöver livsmedelskedjan ha tillgång till arbetskraft med rätt kompetens. Livsmedelsföretagens branschorganisation (Li) menar att den låga utbildningsnivån inom branschen gör det svårt att hitta personal med rätt utbildning och kompetens, vilket har allvarlig påverkan på branschens utvecklingsmöjligheter.

De stora mejeriföretagen i Sverige ser behov av att anställa över 100 nya mejeritekniker kommande åren, och för att komma till rätta med situationen fortsätter Lernia satsa på sin utbildning i mejeriteknik i Götene, som är den enda i Sverige.

- Mejeribranschen förändras hela tiden och denna utbildning är en viktig pusselbit i att kunna säkerställa att vi har rätt kompetens på våra mejerier. Det är en stor fördel att vi kan rekrytera nyexaminerade mejeritekniker direkt in i företaget, säger Christian Ehrenstråhle, Learning and Development specialist på Arla Foods.

Götene i Västergötland har kommit att bli en hubb för några av de största livsmedels-producenterna i Sverige så som Arla Foods och Semper. Därför finns det inom området stor kunskap kring och goda förutsättningar att tillverka mejeriprodukter. Utbildningen Mejeritekniker erbjuder bred kunskap i mejeriteknik vilken går att applicera i flera olika roller, och som skapar möjlighet till att utvecklas i flera olika riktningar inom branschen.

- Den tekniska utvecklingen inom mejeriindustrin är i full fart och det skapar behov av ny teknisk kompetens. Vi hoppas därför att tekniskt intresserade och kunniga personer upptäcker denna utbildning som ger möjlighet till jobb i hela livsmedelsbranschen, säger Susanne Jansson, affärsansvarig för yrkeshögskoleutbildningar på Lernia.

Den eftergymnasiala yrkeshögskoleutbildningen startar i augusti 2019 och är nu öppen för ansökningar fram till den 15 maj.

Ansök här:
https://www.lernia.se/utbildning/yrkeshogskoleutbildning/mejeritekniker/

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Lernia
Lernia
WTC, Klarabergsviadukten 70, Hus D, Plan 5
111 64 Stockholm

0771-650 650https://www.lernia.se/

Lernia är den ledande aktören för att möta industrins kompetensbehov. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i 100 år och bemannat den svenska industrin i 20 år. Lernia omsätter drygt 3 miljarder och finns på 60 orter över hela landet. 2018 utbildade vi 23 000 personer och förmedlade 11 400 bemanningskonsulter. Lernia är auktoriserat som bemannings-, utbildnings-, rekryterings- och omställningsföretag av respektive branschorganisation. Läs mer på lernia.se

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Vänskap på arbetsplatsen effektivt verktyg för arbetsmiljö och resultat – Henkel i Norrköping: ”Hjälpte oss att bygga broar”27.9.2019 06:00:00 CESTPressmeddelande

Kan vänskap på arbetsplatsen ha en funktion utöver god stämning bland kollegorna? Forskning visar bland annat att det är viktigt för integrationen – dessutom kan det vara ett verktyg för bättre arbetsmiljö med effektivare team och resultat. En av de arbetsplatser som testat är Henkel i Norrköping. Den 2 oktober håller Lernia, som arbetat med vänskap som integrationsmotor ett frukostseminarium på temat.

Vänskap på arbetsplatsen effektivt verktyg för arbetsmiljön – Folktandvården Skåne: ”Vi har fått ett tajtare samarbete”29.8.2019 10:03:26 CESTPressmeddelande

Kan vänskap på arbetsplatsen ha en funktion utöver god stämning bland kollegorna? Forskning visar bland annat att det är viktigt för integrationen – dessutom kan det vara ett verktyg för bättre arbetsmiljö med effektivare team. En av de arbetsplatser som testat är Folktandvården Skåne. Den 4 september håller Lernia, som arbetat med vänskap som integrationsmotor, ett frukostseminarium på temat.

Träffa Lernia i Almedalen27.6.2019 09:48:32 CESTPressmeddelande

Svensk arbetsmarknad befinner sig i ett utmanande läge. Arbetsförmedlingen ska reformeras och i det så kallade januariavtalet finns en rad förslag på förändringar som berör arbetsmarknaden. Det gör att det i år känns extra viktigt att diskutera framtidens arbetsmarknad och kompetensförsörjning under Almedalen. Vi behöver skapa förutsättningar för bättre matchning på arbetsmarknaden så att fler människor får jobb och företagen rätt kompetens.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum