Opus Norden Musikförskola

Sveriges första musikförskola med inriktning på klassisk musik

Dela

Att musik har en positiv effekt på inlärning har konstaterats av en rad forskare. Nu öppnas Sveriges första musikförskola med fokus på klassisk musik i Danderyd norr om Stockholm.

Fri spridning Foto: Börje Peratt
Fri spridning Foto: Börje Peratt

Gundare är Ragna Fagelund som har en lång bakgrund inom den klassiska musiken och är utbildad sångpedagog, kör- och orkesterdirigent. 

- Här får små barn utveckla sina hjärnor med klassisk musik. Min drivkraft är att lära ut teori, teknik och musik på ett sätt som blir genuint roligt för barnen, säger Ragna Fagelund.

Musikskolan har sitt huvudsäte i Danderyds kommun, norr om Stockholm men elever kommer från hela staden för att studera här.

Förskolan följer Skolverkets läroplan för förskola men vi har en holistisk pedagogik där även musikeninslaget varvas med näringsrik och god mat, rörelse och frisk luft.

- De är alla viktiga ingredienser som barnen behöver för att utvecklas på bästa sätt, fortsätter Ragna Fagelund.

Musikskolan ger idag undervisning för grundskoleelever, vuxna och pensionärer i komposition, piano, flöjt, kontrabas, gitarr och fiol. De har även konserter med renässansentema och driver projekt över generationsgränserna med större ensembler i åldrarna 6-67 år.

Med kompetens och erfarenhet har rektor för musikskolan tillsammans med förskolerektorn har vi bra förutsättningar för att skapa en helt unik förskola, säger Ragna Fagelund.

I samband med att Danderyds kommun omorganiserar sin förskoleverksamhet har Opus Norden fått en helt ny lokal i Altorp att starta musikförskolan i. Därför blir det nu bråda dagar för alla musikintresserade föräldrar i Danderyd och intilliggande kommuner såsom Täby, Sollentuna, Stockholm, Åkersberga att söka.

- Vi ser fram emot att få träffa intresserade föräldrar och media, säger Ragna Fagelund.

Ragna Fagelund, Opus Nordens grundare och musikförskolans rådgivare Elisabeth Kihl kommer att finnas tillgängliga för att svara på frågor.

Kontakter

Bilder

Fri spridning Foto: Börje Peratt
Fri spridning Foto: Börje Peratt
Ladda ned bild

Länkar

Om

Opus Norden Musikförskola
Opus Norden MusikförskolaFölj Opus Norden Musikförskola

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.