E.ON Sverige AB

Sveriges har fått sin första professor i Human Resource Management

Dela

Stefan Tengblad blir den förste professorn i Sverige inom Human Resource Management, HRM. Den nya professuren är knuten till Centrum för Global HRM – ett tvärvetenskapligt centrum med nationellt uppdrag vid Göteborgs universitet. E.ON har tillsammans med representanter från svenskt näringsliv och offentliga organisationer lagt grunden för denna satsning som ska verka inom såväl forskning och utbildning som samverkan med omgivande samhälle.

Human Resource Managment handlar om hur personal leds och det ansvar som arbetsgivare tar för sina medarbetare.

— På E.ON arbetar vi ständigt med hur vi som arbetsgivare kan bli bättre och hur vi ska utvecklas i takt med de förändringar som sker i samhället. Det är spännande och positivt att det genom vårt engagemang från näringslivet och vårt nära samarbete med Göteborgs universitet har utsetts Sveriges första professor i HRM, säger Henrik Markefors, HR Direktör E.ON Sverige.

Centrum för Global HRM (CGHRM) är ett samarbete mellan Företagsekonomiska institutionen vid Handelshögskolan, och Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap vid Samhällsvetenskapliga fa-kulteten. CGHRM vill initiera och driva relevant HRM-forskning och utveckling i dialog med näringsliv och offentlig sektor, utgöra en kunskapsbank för HRM-frågor samt en mötesplats mellan forskare och yrkesverksamma inom HRM.

Tillsammans med näringsliv och offentliga organisationer har centret lagt grunden för denna satsning på en HRM-professur som ska verka såväl inom forskning och utbildning, som samverkan med omgivande samhälle. E.ON sitter med i styrgruppen för CGHRM.

Läs mer om CGHRM (länk: https://cghrm.gu.se/)

Här kan du läsa pressmeddelandet från Göteborgs Universitet: https://cghrm.gu.se/aktuellt/n//sveriges-forste-professor-i-human-resource-management-.cid1645841

Kontakter

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

E.ONs moderna elnätsstation i Mörarp invigd29.10.2019 13:00:00 CETPressmeddelande

Arbetet med ombyggnationen och moderniseringen av elnätsstationen i Mörarp är en investering om ca 120 miljoner kronor. Det har bidragit till ca 13 årsarbeten under projekttiden och nu är projektet i hamn. Detta uppmärksammades med en invigning där representanter från bland annat E.ON och från ElTel, som utfört arbetet utan avbrott för kunderna, fanns på plats. Uppgraderingen som gjorts i stationen innebär att leveransen av el till 8 kommuner med tillsammans över 350 000 invånare blir modernare och säkrare, för både kunder och medarbetare.

Nu invigs E.ONs moderna elnätsstation i Mörarp28.10.2019 10:10:39 CETPressinbjudan

Investeringen om ca 120 miljoner kronor har bidragit till ca 13 årsarbeten under projekttiden. Arbetet med moderniseringen av stationen och elnätet har pågått sedan 2017 och nu är arbetet klart. Detta uppmärksammas med en invigning där representanter från E.ON och från ElTel, som utfört arbetet, finns på plats. Uppgraderingen som gjorts i stationen innebär att leveransen av el till 8 kommuner med tillsammans över 350 000 invånare blir modernare och säkrare, för både kunder och medarbetare.

E.ON välkomnar lösningen med regeringen för att lösa kapacitetsbristen25.10.2019 14:23:02 CESTPressmeddelande

E.ON välkomnar lösningen med regeringen för att lösa kapacitetsbristen. Den är ett viktigt steg som möjliggör klimatomställning, men det behövs fler åtgärder. Lösningen förbättrar investeringsvillkoren i elnäten och ger E.ON möjlighet att använda Heleneholmsverket som kapacitetsreserv med förnybar svensk biogas. I samtalen har regeringen visat ett stort intresse för E.ONs innovativa handelsplats för effekt, säger Johan Mörnstam, vd för E.ON Energidistribution.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum