Svensk Innebandy

Sveriges herrlandslag föll mot Finland

Dela

Under torsdagen mötte Sveriges herrlandslag Finland i den första av två landskamper i finska Eerikkilä. Finland vann matchen med 8-3 och imorgon jagar Sverige revansch. "Det är alltid tufft att förlora", säger Emil Johansson.

Foto: Salibandy.fi
Foto: Salibandy.fi

Sverige fick en tuff start på mötet mot Finland där Finland kunde gå ifrån till en 3-0 ledning i den första perioden. Därefter fick Sverige jaga men föll till slut med 8-3. Dock vann Sverige den efterföljande straffläggningen.

- Jag tycker att vissa perioder i spelet är väldigt bra. Ofta startar vi perioderna bra men sen sista tio minuterna i varje period så känns det som att Finland är snäppet större och hetare. Det är ganska mycket tekniska misstag som vi släpper in mål på, som när vi är på väg fram i en kontring eller på ett frislag. Så det är såna detaljer som vi måste jobba på.

 

Matchen präglades annars av ett högt tempo från båda lagen, något Johansson uppskattar. 

- Det är augusti och det var bra fart så det kändes i kroppen. Det smällde på rätt bra därute men det är jätteroligt att vara här och spela. 

 

Ett annat glädjemoment i matchen var att både Rasmus Andersson och Jesper Sankell noterades för sina första mål i herrlandslaget. För Sankell så betydde målet otroligt mycket. 

- Jag är 28 år och har jobbat för det här hela livet genom korsbandsskador och sånt. Det betyder väldigt mycket. Att spela för Sverige och göra mål som forward är det största man kan göra. Sen hade jag bytt målet mot en vinst alla dagar i veckan men det blev som det blev, säger Jesper Sankell. 

 

Sverige har dock chans till revansch redan imorgon när man möter Finland för andra gången under lägret i Eerikkilä. Matchstart för den matchen är klockan 17.00 och Johansson vet vad laget behöver göra där för att säkra en seger. 

- Spelet med boll och det som vi gör i de lägena är den största grejen som vi behöver ändra på. Sen lite närkampsspel också för de känns lite hungrigare, men just spelet med boll och där vi tappar bollen. Det är det som vi måste förbättra, avslutar Johansson.  

 

Matchfakta

Finland-Sverige 8-3 (3-0, 2-1, 3-2)

 

Första perioden

1-0 (09.42) Justus Kainulainen

2-0 (11.58) Oskari Heikkila (Otto Lehkosuo)

3-0 (15.27) Justus Kainulainen

 

Andra perioden

3-1 (01.53) Markus Jonsson (Linus Nordgren)

4-1 (08.48) Sami Johansson (Eemeli Salin)

5-1 (11.48) Justus Kainulainen 

 

Tredje perioden

6-1 (06.04) Rasmus Kainulainen (Justus Kainulainen)

7-1 (09.56) Krister Savonen (Miko Kailiala)

7-2 (11.04) Jesper Sankell (Jonathan Nilsson)

8-2 (16.30) Oskari Heikkila  (Mikko Laakso)

8-3 (18.37) Rasmus Andersson (Emil Johansson)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Salibandy.fi
Foto: Salibandy.fi
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Sundbybergsvägen 9
171 21 Solna

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum