Studentlitteratur AB

Sveriges HR Förening har utsett Reflexivt ledarskap till Årets HR-bok 2017

Dela

Sveriges HR Förening delar årligen, sedan 1982, ut pris för Årets HR-bok. I år hade juryn fått in 44 böcker som nominerats till Årets HR-bok och som publicerats under 2017.

Illustration från bokens framsida.
Illustration från bokens framsida.

– Juryn som bestått av åtta personer har haft ett gediget, men också roligt, lärorikt och intressant arbete att gå igenom de nominerade böckerna som alla lyft HR och dess betydelse för individers och organisationers utveckling, vilket blir allt viktigare för att nå framgång, säger Stefan Vallerius, ordförande för juryn för Årets HR-bok.

Reflexivt ledarskap är författad av Mats Alvesson, Martin Blom och Stefan Sveningsson och utgiven av förlaget Studentlitteratur. Författarna tar på ett aktuellt och angeläget sätt fram nya vinklingar på hur ledarskapet ska beskrivas.

– Det är lätt att ledarskapet ses som lösningen på alla problem, men de flesta chefer är inga övermänniskor. Det är viktigt att balansera ledarskapet mellan alla behov och dagliga utmaningar. Reflekterande chefer och medarbetare som tänker konstruktivt och inte hoppar på önsketänkande och modevågor lyfter organisationer, säger Mats Alvesson, författare till Reflexivt ledarskap.

Författarna lyfter fem centrala teman för ledarskap och medarbetarskap; arbete med visioner, värderingar, emotionella problem, skapa trivsel och stimulera kompetens och förståelse, ger författarna en flerdimensionell bild som stimulerar reflektion. Detta är ingen enpersonsuppgift för chefen utan måste inkludera både denna och medarbetare.

– I en tid präglad av höga krav och förväntningar på ledarskap är det på sin plats att stanna upp och fundera igenom de egna övertygelserna, vad menar jag med ledarskap och vad finns det för alternativ till ledarskap? Att vår bok nu prisas som Årets HR-bok 2017 är ett uppmuntrande kvitto på att vi berör något som är viktigt för många, säger Martin Blom, författare till Reflexivt ledarskap.

Årets HR-bok 2017 delas ut på Sveriges HR Förenings event HR NU 2018.

För mer information kontakta:

Manne Didehvar
Generalsekreterare och vd Sveriges HR Förening
manne.didehvar@sverigeshrforening.se

Stefan Vallerius
Ordförande Sveriges HR Förenings bokjury samt hr-manager på Volvo Cars Body Components 
stefan.vallerius@volvocars.com

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Illustration från bokens framsida.
Illustration från bokens framsida.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Studentlitteratur AB
Studentlitteratur AB
Åkergränden 1
221 00 Lund

046-31 20 00https://www.studentlitteratur.se

Studentlitteratur AB är Sveriges ledande utbildningsförlag. I nära samverkan med företrädare för förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning, universitet och högskola samt yrkeslivet utvecklar företaget produkter som stödjer kompetensuppbyggnad längs hela kunskapsresan. Företaget, som är familjeägt, finns i Lund. Studentlitteraturkoncernen omsätter 344 miljoner kronor och har 130 anställda.

Följ Studentlitteratur AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Studentlitteratur AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum