Sveriges Ingenjörer

Sveriges Ingenjörer på kompetensturné i Norrbotten

Dela

PRESSINBJUDAN. Sveriges Ingenjörers vice förbundsordförande Per Norlander besöker under vecka 24 Luleå med omnejd. Under veckan kommer han att göra studiebesök i industriverksamheter samt träffa företrädare för politik och näringsliv. I fokus står behovet och betydelsen av ingenjörers kompetens för industrisatsningarna i regionen.

Per Norlander, 1:e vice förbundsordförande Sveriges Ingenjörer
Per Norlander, 1:e vice förbundsordförande Sveriges Ingenjörer

– Under de här dagarna åker jag runt i Norrbotten för att skaffa mig förstahandskunskap hur den privata och den offentliga sektorn tillsammans och var för sig jobbar för rekrytera all den tekniska kompetens som de har behov av, säger Per Norlander, vice förbundsordförande Sveriges Ingenjörer.

Per Norlander kommer att befinna sig i Norrbotten den 13 juni samt 15-17 juni. Medier är välkomna att boka tid för intervju.

Om turnén i Norrbotten

De stora industrisatsningarna i nordligaste Sverige bygger på tekniska innovationer och innehåller alla ett stort mått av tekniskt nytänkande. Därtill kommer fortsatt teknisk utveckling och investeringar att behövas för att satsningarna ska bli verklighet. Det ger fortsatt stora behov av högutbildade individer som kan lösa tekniska problem och leda komplexa projekt. 

Högskoleingenjörer och civilingenjörer är redan idag några av de mest eftertraktade utbildningsgrupperna i Norrbotten. Regionens framtidssatsningar är beroende av att företag, kommer och regionen kan rekrytera tillräckligt kompetent personal, i synnerhet högskoleingenjörer och civilingenjörer. 

Som ett led i att fördjupa dialogen kring om kompetensbehoven i regionen besöker Sveriges Ingenjörers förbundsledning därför Luleå med omnejd för att samtala med företrädare för kommuner, region, myndigheter, näringsliv och universitetet 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Per Norlander, 1:e vice förbundsordförande Sveriges Ingenjörer
Per Norlander, 1:e vice förbundsordförande Sveriges Ingenjörer
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Sveriges Ingenjörer
Sveriges Ingenjörer
Box 1419
111 84 Stockholm

08 - 613 80 00https://www.sverigesingenjorer.se/

Sveriges Ingenjörer är fackförbund och intresseorganisation för landets 
högskoleutbildade ingenjörer. Förbundet är med cirka 162 000 medlemmar näst störst inom akademikerfederationen Saco. Se även sverigesingenjorer.se 

Följ Sveriges Ingenjörer

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Ingenjörer

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum