Toyota

Sveriges mest populära hybrid – nu fler än 100 000 elhybrider från Toyota

Dela

Två decennier och 100 000 bilar. Efterfrågan på Toyotas elhybrider är högre än någonsin och under 2019 slog hybridandelen nya rekord när hela 81 procent av Toyotas personbilskunder valde elhybrid.

Nya Toyota Corolla Touring Sports
Nya Toyota Corolla Touring Sports

Sedan Toyota lanserade sin första hybrid i Sverige, Toyota Prius år 2000, har utvecklingen gått snabbt. Från att endast finnas i vissa modeller är företagets hybridteknik i dag den mest tillgängliga och sålda hybridtekniken i hela världen. Fler än 14 miljoner elhybrider har sålts på global nivå och 100 000 av dem i Sverige. Ett litet batteri, effektiv bensinmotor och sömlös kraftöverföring gör en Toyota-hybrid inte bara erkänt driftsäker och långlivad, det är också ett av de mest effektiva sätten att snabbt och kostnadseffektivt minska transporternas miljöpåverkan.

Under 2019 utsågs Toyota till det bilmärke i Sverige med allra mest nöjda bilägare, enligt konsumentundersökningen AutoIndex. Dessutom utsågs Toyota Corolla Touring Sports till ”Årets Familjebil” av tidningen Motorföraren. Fjärde generationens hybrider från Toyota kan köras på eldrift i genomsnitt hälften av körtiden, och i stadstrafik ännu mer. Dessutom är utsläppet av NOx hela 90 procent under rådande gränsvärde för bensinpersonbilar.

Totalt registrerades 22 892 Toyota-personbilar i Sverige under 2019, varav 81 procent elhybrider.
- Intresset för Toyotas elhybrider har närmast exploderat de senaste åren och varje år har vi satt nytt rekord i hybridandel. Det är med stolthet som vi under 2019 levererade den 100 000:e elhybriden i Sverige och vi fortsätter leverera den teknik som på global nivå snabbt och effektivt kan minska transporternas miljöpåverkan, säger Christian Norberg, vd för Toyota Sweden AB.

Helt nya Toyota Corolla är företagets bästsäljare med hela 5 961 registrerade bilar under 2019, följt av Toyota Yaris och RAV4 med 5 211 respektive 4 766 registreringar. Yaris är Sveriges fortsatt mest populära småbil och som dessutom lanseras i en helt ny generation under 2020.

Under 2020 kompletterar Toyota dessutom sina sju elhybrider med laddhybriden RAV4 Plug-in Hybrid som har mer än 65 kilometers räckvidd med fulladdat batteri.
- Med gott om utrymme, fyrhjulsdrift och hela 306 hästkrafter kan RAV4 Plug-in Hybrid vara den optimala bilen för den med rätt körmönster och bra laddmöjligheter, säger Christian Norberg.

Toyota-försäljning 2019

Toyota Sweden AB
Antal registrerade personbilar och lätta transportbilar: 25 199 st
Hybridandel personbilar: 81 %
Hybridandel total: 72 %

Toyota Motor Europe
Antal registrerade personbilar och lätta transportbilar: 1 002 216 st
Hybridandel total: 52% 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nya Toyota Corolla Touring Sports
Nya Toyota Corolla Touring Sports
Ladda ned bild

Dokument

Om

Toyota har elektrifierat bilvärlden i två decennier och erbjuder i dag sju olika hybridmodeller i Sverige. 81 % av företagets försäljning av personbilar i Sverige 2019 var elektrifierad och Toyota har också Europas i genomsnitt lägsta utsläpp av koldioxid. 

Toyota Sweden AB är den svenska generalagenten för Toyota och ingår i Toyota Motor Europe med huvudkontor i Bryssel, Belgien.

Följ Toyota

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Toyota