Sveriges mest sålda restaurangguide Not So White Guide är här igen

Dela
För tredje året i rad ges nu Not So White Guide ut av mobiloperatören Halebop. I år har 17 restaurangpärlor i Stockholm, Göteborg och Malmö kvalat in, från peruanskt i Hagsätra till afghanskt på Rosengård.
Not So White Guide 2022.
Not So White Guide 2022.

Sveriges just nu mest sålda restaurangguide, Not So White Guide, startades för att lyfta upp kök och restauranger som är uppskattade – men som aldrig riktigt får den kärlek de förtjänar av de etablerade restaurangguiderna. I guiden, som ges ut av Halebop, ges både maten, krögarna och även matbutiker utrymme att skina. Guiden blev snabbt populär, tidigare år har varit stora succéer med en räckvidd på över åtta miljoner och 4 000 guider som sålt slut på rekordtid, vilket gör Not So White Guide till Sveriges mest sålda restaurangguide just nu.

– Runt om i Sverige finns mängder av restauranger där människor och kulturer möts, som får stadsdelar att leva och som breddar synen på vad en ”bra restaurang” är. De förtjänar självklart att synas. Våra kunder har också bidragit och tipsat om sina favoriter, och vi har en väldigt nära kontakt till våra kunder. Vi är därför väldigt stolta över att för tredje året i rad ge ut denna guide som en hyllning till hela Sveriges matskatt, säger Nicklas Stuxgren, Head of Halebop.

I årets upplaga har 17 restauranger valts ut, såväl doldisar som mer populära hak. Restaurangerna serverar allt från ghanansk till salvadoransk mat, och i guiden får man även stifta bekantskap med några av personerna bakom restaurangerna.

– Den svenska restaurangscenen är större än finkrogar, Michelinstjärnor och paradgator. Den mest minnesvärda måltiden man någonsin kommer att äta kanske finns gömd bakom ett parkeringshus eller en bussfärd bort. Det vi vill förmedla med Not So White Guide är att man ska våga ändra sina rörelsemönster, både i sin hemstad och när man reser. Det är först då man upptäcker all den matrikedom som finns runtom i landet, säger Nicklas Stuxgren. 

Årets restauranger finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. De har valts ut efter ett gediget testande som föregåtts av tips från Halebops kunder. De flesta av restaurangerna ligger utanför stadskärnorna, i stadsdelar och förorter som kanske inte alltid förknippas med en blomstrande restaurangscen.

Utvalda restauranger 

  • GÖTEBORG: Che Argento, Cevabdzinica & Grill Salko, Nooodle, Kaukasien Restaurang, YiLi Restaurang och Restaurang Wondo.

  • STOCKHOLM: Cabal, Restaurang Kurdistan, Kamuchas Restaurang, Fanoos, Peniel African Restaurang och Spinaci.

  • MALMÖ: Curry On Wheels, Bayt Almandi, Marka Cadey, China Snack och Lala’s Buffé.

Hela guiden finns att läsa och beställa på halebop.se/notsowhiteguide. Pressmaterial finns att ladda ned här

*Användandet av ‘White Guide’ i titeln ‘Not So White Guide’, är godkänt av varumärkesägaren WhiteGuide Global AB

Nyckelord

Kontakter

För mer information, kontakta gärna:

Lisa Blomqvist, presskontakt Not So White Guide
lisa.blomqvist@obeyapr.se, 070-819 88 04

Bilder

Not So White Guide 2022.
Not So White Guide 2022.
Ladda ned bild
Not So White Guide 2022.
Not So White Guide 2022.
Ladda ned bild
Not So White Guide 2022.
Not So White Guide 2022.
Ladda ned bild
Not So White Guide 2022.
Not So White Guide 2022.
Ladda ned bild
Restaurang Kaukasien i Göteborg.
Restaurang Kaukasien i Göteborg.
Ladda ned bild
Curry on Wheels i Malmö.
Curry on Wheels i Malmö.
Ladda ned bild
Kamuchas Restaurang i Stockholm.
Kamuchas Restaurang i Stockholm.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Halebop
Halebop
Stjärntorget 1
16979 Solna

http://www.halebop.se

Halebop är ett varumärke inom TeliaCompany och vänder sig till unga, digitala och prismedvetna kunder. Vi är en av de största mobiloperatörerna på Svenska marknaden och använder Telias nät för våra tjänster.

Följ Halebop

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Halebop

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum