Sveriges Museer

Sveriges Museer kommenterar: Maxtak 300 för sittande publik och slopade särskilda råd för äldre

Dela

Idag meddelade regeringen lättnader i restriktionerna gällande allmänna sammankomster. En annan förändring är att gruppen 70+ nu omfattas av samma rekommendationer som övriga befolkningen.

– Museer runt om i landet erbjuder trygga besök och ser verkligen fram emot att återse alla de som känt sig begränsade i att besöka museerna under våren och sommaren, säger Jeanette Gustafsdotter, generalsekreterare Sveriges Museer.

Beslutet gällande allmänna sammankomster och offentliga tillställningar gäller från och med den 1 november och innebär att maxtaket för sittande publik vid evenemang höjs till 300 personer. Länsstyrelserna kan meddela lokala föreskrifter med färre deltagare.

Att museerna erbjuder trygga platser visar en undersökning som Sveriges Museer publicerade i september. Länk till rapporten Museer - en trygg plats under pandemin.

Kontakter

Bilder

Jeanette Gustafsdotter, generalsekreterare Sveriges Museer.
Jeanette Gustafsdotter, generalsekreterare Sveriges Museer.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Sveriges Museer
Sveriges Museer
Box 4042
102 61 Stockholm

http://www.sverigesmuseer.se

Sveriges Museer bildades 2004. Vi tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen. Med cirka 230 medlemmar representerar vi stora delar av Museisverige.

Följ Sveriges Museer

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Museer

Sveriges Museer: Äntligen föreslår regeringen nödvändiga lättnader för 50-gränsen och ytterligare kulturstöd21.8.2020 12:52:58 CESTPressmeddelande

Under en pressträff idag presenterade kulturminister Amanda Lind och inrikesminister Mikael Damberg förslag till undantag i de nuvarande restriktionerna för att kunna tillåta sittande publik med fler än 50 personer. Undantaget planeras gälla från 1 oktober och möjliggöras genom ökat ansvar för arrangörerna att hindra smittspridning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum