Uppsala kommun

Sveriges nationaldag och Kulturnatten blir av – digitalt

Dela

Under rådande pandemi med förbud att samla mer än 50 personer har kulturnämnden i Uppsala kommun beslutat att både nationaldagsfirandet och kulturnatten i år kommer att ske digitalt.

Nationaldagsfirande i Parksnäckan 2019. Foto: Zara Najafian
Nationaldagsfirande i Parksnäckan 2019. Foto: Zara Najafian

- Vi ställer om detta år och bjuder in till en ny variant av nationaldagsfirande. Alla är välkomna, får plats och kan njuta av musik och framträdanden, säger Eva Edwardsson, kommunfullmäktiges ordförande.

Nationaldagen kommer att sändas 13.00 den 6 juni från uppsala.se/strommakultur. Kommunfullmäktiges ordförande Eva Edwardsson och kulturnämndens ordförande Linda Eskilsson deltar. Musik av Olov Johansson och Mikael Marin från Väsen, Anna Einarsson och Uppsala musikklasser. Medborgarskapsceremonin, som brukar äga rum den 6 juni planeras att genomföras på Uppsala slott den 14 november.

Kulturnatten den 12 september blir även den digital.

- Kulturnatten är en stor händelse i Uppsala som många av oss ser fram emot. Eftersom vi inte vet hur läget är i september börjar vi nu planera för en digital kulturnatt tillsammans med det fria kulturlivet. Vi har en spännande tid framför oss med att planera programmet på ett nytt sätt, säger Linda Eskilsson, kulturnämndens ordförande.

Destination Uppsala har uppdraget att skapa en digital kulturnatt med interaktiva inslag. En samlingspunkt med fokus på kulturen och dess villkor i Uppsala, just nu och i framtiden.

Nyckelord

Kontakter

Anna GozziProjektledare Nationaldagen, Destination Uppsala

018-7274808

Malin LejskogProjektledare Kulturnatten, Destination Uppsala

018-7274832

Bilder

Nationaldagsfirande i Parksnäckan 2019. Foto: Zara Najafian
Nationaldagsfirande i Parksnäckan 2019. Foto: Zara Najafian
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Pressinbjudan: Invigning av Företagslabbet24.9.2020 11:11:36 CESTPressinbjudan

Onsdag 30 september invigs Företagslabbet i Gottsunda centrum Företagslabbet arbetar för att fler ska kunna förverkliga sina företagsidéer och bli egna företagare. Det skapar fler jobb i Uppsala. Företagslabbet drivs av Uppsala kommun, Almi Företagspartner och Region Uppsala. Under invigningen ger komikern Özz Nüjen en inspirerande stand up-show där han berättar om motgångar han stött på och hur han hanterat dem. Även Mohamad Hassan, ordförande arbetsmarknadsnämnden och Charlotte Skott, näringslivsdirektör i Uppsala kommun kommer att hålla tal under invigningen. Media inbjuds att delta i invigningen, tid för intervjuer kommer att finnas. Datum: 30 september Tid: 16.00-18.00 Plats: Marknaden i Gottsunda centrum Viktigt att media föranmäler sig då detta event har ett begränsat antal platser. På invigningen deltar max 50 personer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum