Qred Holding AB (publ)

Sveriges snabbast växande fintechföretag släpper kvartalsrapport

Dela

Svenska fintechföretaget Qred släpper idag rapport för årets tredje kvartal. Rapporten visar att intäkterna har ökat med 41% och rörelseresultatet ökat med 54%. Återigen har Qreds digitala affärsmodell visat sig vara effektiv under tider som dessa.

Stockholm, den 30 november, 2020 - Idag släpper fintechbolaget Qred sin rapport för årets tredje kvartal och visar på starka siffror. Qreds soliditet är fortsatt stark. Detta till följd av bland annat en riktad nyemission på 40 mkr under kvartalet och dessutom genom nya återköp av obligationer. Aktiva användare per månad är nu fler än 8000. Utöver det har intäkterna ökat med 41% och rörelseresultatet ökat med 54%. 

“Vi har upplevt att under det tredje kvartalet har framtidstron gradvis återvänt, vilket resulterat i en ökad efterfrågan på företagslån. Vi tror att marknaden kommer fortsätta att normaliseras under de kommande kvartalen, även om tillfälliga toppar och nya åtgärder kan skapa viss oro.” säger Emil Sunvisson, VD på Qred. 

Under perioden har man inlett en intensiv expansionsfas som inleddes med en lansering av en ny marknad; Belgien. Utöver det har företaget efter kvartalets slut även fått tillstånd av Finansinspektionen att bedriva betaltjänster. Mitt under rådande pandemi satsar Qred på utveckling av nya produkter och har passat på att anställa över 50 nya medarbetare och har nu runt 100 anställda.

“Jag är mycket stolt över att vi trots alla nya satsningar fortsätter att leverera ett positivt rörelseresultat i stormiga tider. Licensen öppnar en helt ny värld för oss. Vi får nu access till bankernas gränssnitt och kan dessutom erbjuda våra egna kunder att initiera bankbetalningar från Qreds plattform. Dessutom har vi kunnat fortsätta att rusta för framtiden genom att anställa många nya kompetenta medarbetare för att tillsammans utveckla framtidens finansiella produkter för att underlätta för småföretagare,” fortsätter Emil.

Rapporten i korthet: 

Värden för samma period föregående år anges inom parentes.

Juli – september 2020

 • Rörelsens intäkter ökade med 41,4% till 67,0 mkr (47,4)
 • Ränteintäkterna minskade med 32,4% till 41,2 mkr (61,0)
 • Provisionsintäkterna uppgick till 34,7 mkr (0,0)
 • Rörelseresultatet ökade med 54,3% till 9,8 mkr (6,4)
 • Periodens resultat uppgick till 8,0 mkr (4,8)

Januari – september 2020

 • Antalet aktiva månatliga användare ökade med 24% till 8 104 (6 600)
 • Rörelsens intäkter ökade med 63,1% till 226,4 mkr (138,8)
 • Provisionsintäkterna uppgick till 75,4 mkr (0,0)
 • Ränteintäkterna minskade med 7,7% till 149,0 mkr (161,5)
 • Rörelseresultatet uppgick till  30,2 mkr (23,7)
 • Periodens resultat uppgick till 27,0 mkr (19,8)
 • Låneportföljen minskade med 14% till 537,1 mkr (626,7)

Väsentliga händelser juli – september 2020

 • Qred har på extra bolagsstämma den 8 september beslutat att tillföra 40 mkr genom en riktad nyemission av stamaktier och teckningsoptioner.
 • Qred har återköpt obligationer med ett nominellt värde på EUR 6,3 m. Det genomsnittliga inköpspriset motsvarade 100 procent av obligationernas nominella värde. 

Väsentliga händelser efter delårsperiodens utgång

 • Qred har fortsatt sin geografiska expansion och öppnade under oktober upp för Belgiska småföretag.
 • Qred AB har erhållit tillstånd att få bedriva betaltjänster. Licensen inkluderar bl.a.både betalningsinitieringstjänster (Payment Initiation Services, PIS) och kontoinformationstjänster (Account Information Services, AIS). 

För att läsa rapporten i sin helhet, vänligen besök: https://investor.qred.com/

Kontakter

Bilder

Om

Qred Holding AB (publ)
Qred Holding AB (publ)
Tulegatan 15
113 53 STOCKHOLM

020-150 333https://qred.com/se/

Om Qred
Qred grundades 2015 av entreprenörer för entreprenörer och är nu Sveriges snabbast växande fintechföretag samt marknadsledande i Norden. Med verksamhet i Sverige, Finland, Danmark, Nederländerna, Brasilien och Belgien har Qred lånat ut mer än 3 miljarder kronor till växande företag och därmed skapat fler än 5000 jobb. Vårt egna, helautomatiserade kreditsystem gör det möjligt för oss att snabbt tillhandahålla företagare med det som behövs för dem att kunna växa sina verksamheter.

För att läsa mer, besök: Om Qred

Följ Qred Holding AB (publ)

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Qred Holding AB (publ)

Qred ökar intäkter med 90% under första kvartalet 202028.5.2020 14:30:00 CESTPressmeddelande

Qred växte kraftigt under årets första kvartal och intäkterna ökade med 90 %. Dessutom ökade antalet månatliga användare på plattformen med 47 % från föregående år. I början av mars blev Qred utsedda av Financial Times till Sveriges snabbast växande företag och placerades på 8e plats i Europa på den årliga listan över Europas 1000 snabbast växande företag. Från mitten av mars ändrades situationen på marknaden till följd av pandemin orsakad av coronavirusets utbrott. Qreds digitaliserade affärsmodell har bidragit till att effekterna kunnat pareras på ett positivt sätt. “Vi har kunnat bemöta de begränsningar i rörligheten som coronautbrottet orsakat tack vare vår digitaliserade process och molnbaserade affärsmodell. Dessutom har vi en balanserad kundbas som sträcker sig över många branscher vilket sprider risken ytterligare”, säger Andrea Romander på Qred. Pandemin har dock skapat en osäkerhet i ekonomin och betalningsförmågan för bolagets kunder kommer med stor sannolikhet att försämras

Ändrat datum för Qred Holding AB (publ) årsstämma 202027.5.2020 16:45:00 CESTPressmeddelande

Qred har tidigare enligt kallelse meddelat att årsstämman 2020 skulle hållas torsdagen den 28 maj 2020. På grund av tekniska problem vid utskicket av tidigare kallelse har styrelsen beslutat om att flytta årsstämman till tisdagen den 30 juni 2020, klockan 09:00. Stämman kommer att hållas i Qreds lokaler på Tulegatan 15 i Stockholm. Vi ber om ursäkt för eventuella besvär som denna datumändring kan medföra. Ny kallelse kommer att publiceras inom kort.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum