Lernia

Sveriges största arabiskspråkiga nyhetskanal sänder webbTV på lätt svenska från Almedalen

Dela

Mediehuset Al Kompis, som tilldelades Nya Journalistpriset under Järvaveckan som bästa ickesvenskspråkiga medium i Sverige, sänder Jalla Almedalen tillsammans med Lernia från politikerveckan i Visby i syfte att tillgängliggöra det offentliga samtalet för människor som har annat modersmål än svenska.

Katarina Devell, ansvarig för frågor om mångfald och mångkultur, Lernia
Mahmoud Agha, chefredaktör och grundare av Al Kompis.
Katarina Devell, ansvarig för frågor om mångfald och mångkultur, Lernia Mahmoud Agha, chefredaktör och grundare av Al Kompis.

”Det är fantastiskt roligt att vi tillsammans med Nya journalistpris vinnaren Al Kompis kan möjliggöra att det offentliga samtalet kommer närmare en stor grupp svenskar som inte har möjlighet att ta del och delta i diskussionen. Det är extra viktigt nu under ett valår. Därför är vi glada att ledande företrädare från de flesta partier kommer intervjuas”, säger Katarina Devell, ansvarig för mångkulturell kommunikation på Lernia.

Jalla Almedalen är ett samarbete mellan utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia och Al Kompis, nordens största mediehus för arabisktalande, där intervjuer med politiker, beslutsfattare och näringslivet sänds på lätt svenska och textade på arabiska. Det är fjärde året som Jalla Almedalen sänds från politikerveckan i Visby.

”Vi vet att kännedomen om politikerveckan i Almedalen är låg hos nyanlända och i segregerade områden. Därför jobbar vi ständigt med att öka kunskapen hos dessa grupper om hur man kan påverka diskussioner i samhället som leder till politiska beslut och påverkar alla som bor i Sverige”, säger Mahmoud Agha, chefredaktör och grundare av Al Kompis.

Reportrar för Jalla Almedalen är Banin Al Taei, Al Kompis och Mahmoud Agha, chefredaktör, Al Kompis.

Lyssna på tidigare program på www.lernia.se/jallaalmedalen

Under politikerveckan i Almedalen sänder Jalla Almedalen från Tage Cervins gata, H443.

Om Al Kompis

Al Kompis är ett mediehus som startades 2012 och publicerar nyheter på arabiska och svenska. Websidan har nästan en halv miljoner läsare i Sverige, Europa och arabvärlden. På Facebook har Al Kompis över 1,6 miljoner följare. Al Kompis är en etniskt, religiöst och politiskt obunden nyhetskanal som berättar om Sverige och ger råd om vägen in i det svenska samhället.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Katarina Devell, ansvarig för frågor om mångfald och mångkultur, Lernia
Mahmoud Agha, chefredaktör och grundare av Al Kompis.
Katarina Devell, ansvarig för frågor om mångfald och mångkultur, Lernia Mahmoud Agha, chefredaktör och grundare av Al Kompis.
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Lernia
Lernia
WTC, Klarabergsviadukten 70, Hus D, Plan 5
111 64 Stockholm

0771-650 650https://www.lernia.se/

Lernia är en av Sveriges ledande kompetenspartner inom utbildning, bemanning och omställning. Lernia utvecklar människor, företag och organisationer med rätt kompetenslösningar i arbetslivets och arbetsmarknadens alla skeden. Lernia bidrar till en bättre matchning på arbetsmarknaden och ser till att fler människor kommer i egenförsörjning och att fler företag och organisationer kan stärka sin konkurrenskraft.

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Lernia bjuder in till seminarium om vänskap på arbetsplatsen – för effektivare team och säkrare arbetsmiljö29.5.2019 13:46:02 CESTPressmeddelande

Integration på arbetsplatsen är en viktig fråga för Lernia som man bl.a. jobbar med genom projektet Integration För Svenskar – en interaktionskurs som hjälper människor att knyta vänskapsband på jobbet. Den 3 juni bjuder Lernia in till frukostseminarium i Göteborg på tema ”Vänskap på arbetsplatsen” för att tillsammans med näringslivsprofiler och en expert prata vidare om vilka andra viktiga fördelar vänskap på arbetsplatsen kan ha.

Brist på kvalificerade bilmekaniker när fler och fler kör el- och hybridbilar11.4.2019 10:35:53 CESTPressmeddelande

Utvecklingen mot ett fossilfritt samhälle gör att bilar i allt större utsträckning gått ifrån bensin och diesel och enligt ett förslag från regeringen ska det inte gå att sälja nya fossildrivna bilar i Sverige 2030. Samtidigt förutspår Arbetsförmedlingen en stor brist på kvalificerade bilmekaniker med kompetens inom el-, hybrid- och gasbilar de kommande åren. Tanken är att en fordonsutbildning i Trollhättan ska hjälpa till att lösa problemet.

Lärarassistenter med integrationskompetens ska bli lösningen på lärarbristen1.4.2019 07:57:00 CESTPressmeddelande

Bristen på behöriga lärare i Norr- och Västerbotten är precis som i resten av landet stor. En effektiv lösning är nya yrken som lärarassistenter, som kan avlasta och frigöra tid för lärare och förskolelärare i deras dagliga arbete. Med en stor andel nyanlända elever blir kompetens inom svenska som andraspråk särskilt värdefull. Därför starar nu Lernia YH-utbildningen Lärarassistent med specialisering mot integration, i Piteå.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum