Svensk Innebandy

Sveriges U19-herrar imponerade stort när laget besegrade Schweiz i sista gruppspelsmatchen

Dela

Sveriges U19-herrar tog under fredagskvällen ytterligare en seger under U19-VM i Brno när man besegrade Schweiz med 7-1. Stor segerregissör blev Hannes Nyström som under kvällen svarade för två mål och tre assist. "Vi började lite knackigt i våran femma, även jag, men sen får vi en helt annan träff. Det var skönt att pilla in några mål och några assist", säger Hannes Nyström.

Foto: IFF/Matyáš Klápa
Foto: IFF/Matyáš Klápa

Sveriges 7-1 seger över Schweiz var lagets tredje raka seger under U19-VM i Brno. Men det var länge jämt under matchen och det var först i den tredje perioden som blågult kunde rycka ifrån. 

- Det var en svår match. Schweiz står upp jättebra hela matchen och vi får kriga ner dem mentalt. Det är ett krig därute i två perioder egentligen där det är helt jämnt innan vi går loss lite mer i tredje. Det var en skön vinst men den satt hårt inne, säger Hannes Nyström. 

Under matchens gång så klarade Sverige av att försvara sig igenom ett antal boxplay samtidigt som man utnyttjade tillfällen i numerärt överläge, något Nyström menar är starkt. 

- Special teams är nästan vårt bästa anfallsvapen, i båda varianterna. Vi har hundra procent powerplay och sen åttio-nittio procent i boxplay så det är grymt och det är något som vi måste ta med oss vidare så kommer det att gå bra. 

Gruppspelet är nu över för Sveriges del efter tre raka segrar. Imorgon drar slutspelet igång där Sverige ställs mot hemmanationen Tjeckien i semifinal, och assisterande förbundskapten John Edström ser fram emot den utmaning som väntar under morgondagen. 

- Det blir jättespännande. Härligt att få möta hemmanationen. Det kommer att vara mycket publik och det kommer att vara en bra stämning och vi har gula väggen här som kommer att hjälpa oss. Jag tror att det kommer att bli en fysisk match för tjeckerna är stora och starka men även vi är stora och starka och vi står upp bra i det fysiska spelet. Vi vet att tillsammans är vi otroligt svårslagna. Det blir en spännande och härlig utmaning, säger John Edström. 

Efter tre starka prestationer i gruppspelet så finns det flera saker att lyfta med sig nu när Sverige går in i slutspelet, menar Nyström. 

- Framförallt vårt hårda jobb. Vi släpper in tre mål på tre matcher, så vi ska ta med oss försvarsspelet men framförallt det hårda jobbet tar vi med oss. 

 

Matchfakta

Sverige-Schweiz 7-1 (1-0, 2-0, 4-1)

Första perioden

1-0 (02.43) Joel Ekström (Hannes Nyström)

 

Andra perioden

2-0 (16.13) Hannes Nyström (Noah Johansson)

3-0 (19.57) Hannes Nyström

 

Tredje perioden

4-0 (09.22) Joel Ekström (Hannes Nyström)

5-0 (10.18) Hjalmar Hjorth (Emil Jacobsson)

5-1 (10.52) Dylan Hasenbohler (Severin Ott)

6-1 (12.05) Melker Hemmingberg (Hannes Nyström)

7-1 (15.03) August Bergkvist (Emil Ödman)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: IFF/Matyáš Klápa
Foto: IFF/Matyáš Klápa
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Sundbybergsvägen 9
171 21 Solna

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum