Svensk Innebandy

Sveriges U19-herrlandslag förlorade efter straffar mot Tjeckien

Dela

Sveriges U19-landslag ställdes mot Tjeckien i den första rundan av Euro Floorball Tour i St.Gallen. Efter en jämn och böljande match gick till slut Tjeckien segrande efter straffar där slutresultatet summerades till 3-4. – Halva matchen var okej, halva matchen så där, summerar Jonathan Brolin, förbundskapten.

Gabriel Kohonen, Matchens spelare Sverige. Foto: Per Wiklund
Gabriel Kohonen, Matchens spelare Sverige. Foto: Per Wiklund

Efter 0-0 i den första perioden tog Tjeckien ledningen tidigt i den andra perioden. Sverige kom tillbaka och jämnade ut och även den andra perioden slutade lika, 2-2. I tredje perioden tog Sverige sedan tidigt kommandot och gick upp i ledning, men Tjeckien kom tillbaka och matchen slutade 3-3. Efter straffläggning stod Tjeckien sedan som vinnare.

– Som helhet tycker jag vi gör en ganska bra förstaperiod, sedan tycker jag vi går ned oss lite i andra, och delar av den tredje perioden också. Vi tappar lite för mycket andrabollar i egen zon och vi kommer inte lös i våra spelvändningar. Som helhet tycker jag vi gör halva matchen okej och halva matchen så där, säger Jonatan Brolin, förbundskapten.

Det var en match fylld med tuffa närkamper och intensitet. Många ville mycket. Jonatan Brolin lyfter framför allt upp det egna försvarsspelet som något positivt.

– Jättekul att vi stänger ned fyra boxplay, en fantastisk del i matchen. 

Vad vill du ta med till nästa match?

– Jag vill se ett rakare spel och att vi lyckas komma i väg i fler spelvändningar från egen zon, det känns som nycklarna just nu.

Forwarden Gabriel Kohonen blev utnämnd till matchens lirare för blågults del. Efter slutsignal summerar han dagens insats enligt följande och blickar redan mot morgondagens möte mot Schweiz. 

– Det var kul att spela idag. Högt tempo. Mycket dueller och tjeckerna är fysiska, men jag tycker vi står upp bra. Vi hade lägen när vi kunde avgjort, men det är bara att lägga den här matchen bakom oss och se fram emot nästa match imorgon.

Det var flera spelare som gjorde sin första landskamp. På frågan vad Gabriel Kohonen tycker är största skillnaden mellan klubblagsspel och internationellt spel i landslaget så svarar han framför allt det fysiska spelet.

– Det är ett högre tempo, mer fysiskt. Man är inte van att möta Schweizer, Finnar, Tjeckier i vardagen så det blir lite annat. De har en lite annan kultur och är stora, fysiska och snabba.

Morgondagens möte mot Schweiz startar redan klockan 10.00, där vill U19-herrarna ta snabb revansch i EFT. 

– Vi har mer att ge och ska se till att vinna imorgon och sedan mot Finland på söndag.

Matchfakta
Sverige – Tjeckien 3-4 (0-0, 2-2, 1-1)

Första perioden
-

Andra perioden
0-1, 01.26, Daniel Chatrny (Simon Vavrousek)
1-1, 10.13, Arvid Ase (Oscar Magnusson)
2-1, 13.16, Emil Nyh
2-2, 15.21, Martin Gattnar (Michael Wertheim)

Tredje Perioden
3-2, 00.04, Victor Johansson (Jonathan Berglund)
3-3, 16.08, Daniel Chatrny (Simon Vavrousek)

Avgörande straff
3-4, Adam Palcinsky

Foto: Per Wiklund

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Gabriel Kohonen, Matchens spelare Sverige. Foto: Per Wiklund
Gabriel Kohonen, Matchens spelare Sverige. Foto: Per Wiklund
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum