Jönköpings kommun

Svikt avstängd efter olycka på Attarpsbadet

Dela

Ett barn i tioårsåldern skadade sig i onsdags vid ett hopp från enmeterssvikten på Attarpsbadet i Bankeryd. Av säkerhetsskäl är svikten nu avstängd och har monterats bort tills en utredning gjorts.

- Vi tar alla tillbud vid våra anläggningar på stort allvar och kommer att noggrant undersöka hur olyckan har gått till och om vi behöver vidta några ytterligare åtgärder, säger Zophie Vilppala Edvinsson, enhetschef på Kultur- och fritidsförvaltningen, som också varit i kontakt med barnets familj.

Jönköpings kommun gör kontinuerligt grundliga riskanalyser vid badanläggningarna för att minimera risken för olyckshändelser. Den senaste riskanalysen gjordes i november.

- Svikten på Attarpbadet har en annorlunda konstruktion än den på Rosenlundsbadet. Nu behöver vi se över om själva konstruktionen innebär en förhöjd skaderisk, säger Zophie Vilppala Edvinsson.

Det har varit många besökare till kommunens bad under sommaren som bjudit på mycket sol och fint väder. Antalet tillbud har ändå varit få.

- Självklart är det alltid tråkigt när något inträffar. En badanläggning är aldrig helt utan risk, men kommunen ska alltid göra sitt yttersta för att skaderisken ska vara så låg som möjligt, säger Zophie Vilppala Edvinsson.

Nyckelord

Kontakter

Zophie Vilppala Edvinsson
Enhetschef Kultur- och fritidsförvaltningen
036-107324

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra 143 579 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum