Svenska Basketbollförbundet

SVT storsatsar på basket

Dela

SVT storsatsar på basket – på både nationell och internationell nivå. De kommande åren kommer en rad stora mästerskap visas i SVT, och redan i vår blir det en satsning på de svenska basketligorna. – Vi ser att det finns ett stort och ökande intresse för basket hos framför allt den yngre publiken. Därför är vi jätteglada att ha säkrat de här rättigheterna i flera år framåt, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

2022 spelas damernas VM i Australien. 2023 spelas herrarnas VM i Indonesien, Japan och Filippinerna medan damernas EM i Slovenien och Israel.

2025 spelas dubbla EM, både damer och herrar. Samtliga dessa mästerskap kommer att sändas i SVT.

– Basketmästerskapen är stora internationella evenemang med mängder av världsstjärnor på plats. Vi kommer erbjuda våra tv-tittare idrott på absolut högsta nivå, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Utöver mästerskapen har SVT säkrat rättigheterna till både dam- och herrlandslagets VM-kvalmatcher samt herrarnas kvalmatcher till EM 2025.

Men det blir inte bara landslagsbasket i SVT. Från och med slutet av januari 2022 kommer tio matcher från damernas och herrarnas basketligor att visas i SVT:s kanaler, och senare i vår är det dags för SM-finaler för både damer och herrar.

– Basket är den mest jämställda sporten i Sverige, så även ur det perspektivet passar sporten perfekt hos oss i SVT, som är världsledande på en jämställd sportbevakning, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Storsatsning på basketledare inleds8.12.2021 06:55:42 CET | Pressmeddelande

Väntelistorna växer i hela Sverige hos basketklubbar som inte kan ta emot alla ungdomar som vill börja spela. Ett problem är ledarbrist och det vill nu Svenska Basketbollförbundet och Generation Pep tillsammans råda bot på i ett unikt samarbete. – Tillsammans ska vi utbilda 500 nya ledare i socioekonomiskt utsatta områden för att barn och ungdomar ska få spela basket och bli en del av Idrottssverige, säger Svenska Basketbollförbundets generalsekreterare Fredrik Joulamo.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum