Sweco Sverige AB

Sweco får ytterligare uppdrag för Stockholms nya tunnelbana

Dela

Sweco har vunnit ytterligare uppdrag i samband med utbyggnaden av Stockholms tunnelbana mellan Fridhemsplan och Älvsjö. Projektet stödjer ett hållbart resande för det växande Stockholm med två viktiga kommunikationsnoder där tusentals framtida resenärer dagligen byter tunnelbanetåg.

Framtidens spårlinjekarta. Foto: Region Stockholm
Framtidens spårlinjekarta. Foto: Region Stockholm

– Det är mycket glädjande att Sweco får fortsatt förtroende att utveckla ett av Stockholms viktigaste infrastrukturprojekt i modern tid. Det är ett projekt som skapar såväl effektivt resande som trygga och bra miljöer. Vi har både kapacitet och förmåga att med smarta digitala verktyg och innovation lösa de komplexa frågeställningar och nya förutsättningar som uppdraget kräver, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd för Sweco Sverige.

Det nya uppdraget omfattar att ta fram systemhandlingar för den nya linjens stationer vid de välbesökta bytespunkterna Fridhemsplan och Liljeholmen. Det innebär arbete med hela miljön för utbyggnaden, från resenärens utrymmen till installationer och konstruktioner i bergrummet.

Sweco vidareutvecklar även de pågående uppdragen som erhölls tidigare i år, vilket bland annat omfattar arbete med samtliga stationers uppgångar utmed den nya linjen. Sedan 2015 arbetar Sweco också med de sju stationerna utmed den blå linjens utbyggnad till Nacka och söderort.

Swecos uppdrag startar omgående och beräknas pågå i två år. De nya stationerna planeras att öppna 2034. Det samlade ordervärdet uppgår till cirka 32 miljoner kronor.

Kontakter

Bilder

Framtidens spårlinjekarta. Foto: Region Stockholm
Framtidens spårlinjekarta. Foto: Region Stockholm
Ladda ned bild

Länkar

Om

Sweco Sverige AB
Sweco Sverige ABSweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 18 500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 23 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, välkommen till Sweco Sverige.

Följ Sweco Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sweco Sverige AB

Sweco: EU:s energiåtgärder behövs, men riskerar bromsa energiomställningen om de blir långvariga16.9.2022 07:49:03 CEST | Pressmeddelande

På onsdagen föreslog EU-kommissionen krisåtgärder för energimarknaderna för att sänka européernas elräkningar. Swecos experter anser att de akuta åtgärderna är berättigade för att skydda konsumenterna från alltför höga priser, men påpekar samtidigt att det är viktigt att ingreppen i marknaden blir kortvariga så att de inte bromsar klimatomställningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum