RF/SISU

Swedbank delar ut bidrag till idrottsföreningar i Jönköping och Habo

Dela
Swedbank, genom Sparbanksstiftelsen Alfa, i samverkan med RF-SISU Småland fortsätter att stödja idrottsligt utvecklingsarbete i idrottsföreningar med breddverksamhet för barn och ungdomar.

Torsdagen den 26 januari samlas de föreningar från Jönköping och Habo som under 2022 beviljats bidrag av Swedbank genom Sparbanksstiftelsen Alfa. Den sammanlagda summan på 600 000 kronor har tilldelats idrottsföreningar inom Jönköpings län.

Fördelningen ligger på 50 000 kronor per kommun och bidraget riktar sig till föreningar i Aneby, Eksjö, Gislaved, Gnosjö, Habo, Jönköping, Nässjö, Sävsjö, Tranås, Vaggeryd, Vetlanda och Värnamo kommun.

Bidraget är till för att stödja idrottsligt utvecklingsarbete i breddverksamhet för barn och ungdomar. De områden idrottsföreningarna har kunnat söka bidrag inom var:

  • Föreningsägda anläggningar
    • Stöd till renoveringsprojekt
    • Stöd till energi- och miljöprojekt
  • Unga ledare
  • Material som möjliggör utvecklingsresan ”Ny syn på träning och tävling”

Swedbank kommer under kvällen offentliggöra det erhållna bidraget för föreningar i Jönköping och Habo kommun. De som beviljats bidrag kommer på plats att berätta om sina projekt.

Dag och tid

Torsdagen den 26 januari, 18.00

Plats

Swedbank, Jönköping. Ingång Södra Strandgatan 3.

Anmälan

Media är varmt välkomna att delta vid ceremonin som hålls på Swedbanks kontor i Jönköping, ingång Södra Strandgatan 3.

Kontaktperson

Rickard Strandberg

Distriktsidrottschef, RF-SISU Småland.

036-34 54 05

rickard.strandberg@rfsisu.se

Om

RF/SISU
RF/SISURF-SISU Småland är en av Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas 19 regionala organisationer. Vårt uppdrag är att stödja, leda, företräda, utveckla, bilda och utbilda idrottsföreningar och specialdistriktsförbund. 

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum