EVRY

Swedbank Norge ingår långsiktigt avtal med EVRY

Dela

För att kunna erbjuda framtidens banktjänster, har Swedbank Norge valt att förnya avtalet med EVRY för leverans av lösningar för bankdrift, inklusive nästa generation kärnbank- och betalningslösningar. Avtalet sträcker sig över fem år, med option på ytterligare ett år.

Wiljar Nesse, EVP Financial Services i EVRY
Wiljar Nesse, EVP Financial Services i EVRY

Det förnyade samarbetet innebär att EVRY ska stödja Swedbank Norges affärsverksamhet och mål om fortsatt expansion på en snabbt föränderlig marknad. Med nästa generation kärnbank- och betalningslösningar levererade som en tjänst (SaaS) möter EVRY Swedbank Norges behov om ökad robusthet, samt förenkling och förutsägbarhet på leveranser. Tjänsterna kommer också att uppfylla alla regulatoriska krav.

– Swedbank fortsätter sin satsning i Norge, och upptagna av att ytterligare förstärka sina kundrelationer. Swedbank har en lång historia av innovation, och vi vet att framåtblickande lösningar är en nödvändighet för att möta kundernas förväntningar. Det nya avtalet kommer att hjälpa Swedbank Norge att uppnå sina långsiktiga mål. Med EVRY har vi en partner som tänker långsiktigt och som förstår både mekanismerna i bankmarknaden och våra behov. Det förlängda samarbetet säkrar oss tillgång till stabila, flexibla och kostnadseffektiva IT-tjänster, säger Tone Lunde Bakker, General Manager i Swedbank Norge.

– Att Swedbank Norge önskar att fortsätta samarbetet vi har haft under många år, ser vi på som en stor förtroendeförklaring. Det är mycket glädjande att Swedbank väljer att satsa på vår nya kärnbankplattform och våra innovativa betalningslösningar. Swedbank Norge får nu betydande kostnadsdelning och moderna och kundcentriska lösningar som möter myndigheternas krav. Vi ser fram emot att fortsätta det goda samarbetet vi har med Swedbank, säger Wiljar Nesse, EVP för Financial Services i EVRY.


Kontaktpersoner
Wiljar Nesse, EVP Financial Services EVRY, tel.  +47 934 48 116
Viola Hellström, VP Communications Financial Services EVRY, tel. + 46 73 708 1727
Tone Lunde Bakker, General Manager i Swedbank Norge, tel. + +47 913 78 465

Om Swedbank Norge
Swedbank etablerade sig i Norge 1999 och erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom finansiering, placering och investeringar till företag och organisationer. I Norge är vi organiserade som en filial av Swedbank AB, med ca 160 anställda på vårt kontor i Oslo. Swedbank är bland de ledande finansföretagen i Norge och utgör en slagkraftig affärs- och investeringsbank med lokal fokus och nordisk räckvidd.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Wiljar Nesse, EVP Financial Services i EVRY
Wiljar Nesse, EVP Financial Services i EVRY
Ladda ned bild

Länkar

Om

EVRY
EVRY
Ekensbergsvägen 113
171 79 Solna

+46 10 588 00 00https://www.evry.se

EVRY är ett ledande nordiskt IT-tjänst- och programvarubolag med mer än 10 000 kunder i både privat och offentlig sektor. Mer än fem miljoner människor i de nordiska länderna använder dagligen lösningar som levereras av EVRY. Genom en stark lokal närvaro med djup teknisk och affärsmässig insikt är EVRY en drivande kraft för kundens innovation och förnyelse. EVRY hade 2016 en omsättning på NOK 12,2 miljarder och cirka 8 500 medarbetare i nio länder. Huvudkontoret ligger i Fornebu utanför Oslo och aktien är noterad på Oslobörsens huvudlista. www.evry.com.

Följ EVRY

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från EVRY

Handelsbanken i Finland och EVRY ingår ett strategiskt avtal13.12.2018 06:51Pressmeddelande

(Stockholm, 13 december 2018) Handelsbanken Finland och EVRY har ingått ett avtal för leverans av nästa generation kärnbank- och betalningslösningar. Det samlade kontraktsvärdet uppgår till cirka NOK 650 miljoner under en period av åtta år (och i tillägg en option på två år). Detta är ett viktigt steg för EVRY i den finska marknaden för företagets strategi om att fortsätta växa i Norden och internationellt.

Mer innovation och bättre tjänster för digitala anställda hos SpareBank 112.11.2018 12:00Pressmeddelande

(Oslo den 12 november 2018) SpareBank 1 Alliansens nya samarbete med EVRY i samband med digitala arbetsplatstjänster är avsett att möjliggöra mer innovation och bättre service för anställda. Under det nya fyraåriga avtalet kommer EVRY att tillhandahålla server- och klientoperationstjänster detta inkluderar alternativ för bankerna i Alliansen att få tillgång till tjänster som beredskapslösningar och offentliga och privata molntjänster.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum