Swedish Hydro Solutions

Swedish Hydro Solutions och Clean Water Engineering samlar krafter inför internationell expansion

Dela

Swedish Hydro Solutions AB (”Swedish Hydro Solutions”) och Clean Water Engineering AB (”CWE”) har idag kommit överens om en integration av bolagen genom att Swedish Hydro Solutions förvärvar CWE.

Anders Lindqvist, Johan Magnusson, Jakob Sjöberg firar Swedish Hydro Solutions förvärv av Clean Water Engineering
Anders Lindqvist, Johan Magnusson, Jakob Sjöberg firar Swedish Hydro Solutions förvärv av Clean Water Engineering

Samarbetet gör att Swedish Hydro Solutions kan växa vidare och befästa sin position som Sveriges ledande aktör inom framtidens miljövänliga vattenrening baserad på prisbelönta teknologier. Användningen av krabbskal för flockning, samt Biomedia för ytterligare rening av lösta föroreningar gör bolagets lösningar till de mest hållbara i Europa. Ambitionen är att inom några år bli en av Europas främsta aktörer.

"Sedan 2016 har det skett en stor förändring i Sverige med professionell vattenrening på plats vid många av de stora infrastrukturprojekten. Både Swedish Hydro Solutions och CWE har varit viktiga aktörer för att möjliggöra tekniska lösningar för att kunna möta de tuffa miljökrav som nu ställs av myndigheterna. I Norge och Danmark noterar vi nu att samma utveckling sker och vi ser fram emot att kunna få vara med och hjälpa våra kunder även i dessa länder,” säger Jakob Sjöberg, grundare och huvudägare i Swedish Hydro Solutions. 

”Vi är stolta över de resultaten vi har uppnått med CWE de senaste åren; för våra kunder, för samhället och för miljön. Nu kan vi genom detta sammangående med Swedish Hydro Solutions tillsammans utveckla mera kraft för att ta oss an flera projekt. Samtidigt kan vi få möjligheten att göra våra robusta vattenreningslösningar ännu mera miljövänliga”, säger Johan Magnusson, grundare och ägare av CWE. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anders Lindqvist, Johan Magnusson, Jakob Sjöberg firar Swedish Hydro Solutions förvärv av Clean Water Engineering
Anders Lindqvist, Johan Magnusson, Jakob Sjöberg firar Swedish Hydro Solutions förvärv av Clean Water Engineering
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Swedish Hydro Solutions
Swedish Hydro Solutions
Kristineholmsvägen 26A
441 39 Alingsås

0322-12747https://swehydro.se

Bakgrund Swedish Hydro Solutions AB

Verksamheten grundades 2015 av Jakob Sjöberg och Anders Lindqvist och har idag kontor i Alingsås och Stockholm. Swedish Hydro Solutions erbjuder effektiv rening av stora volymer vatten via mobila och stationära reningssystem för läns- och dagvatten, processvatten och sanering av förorenade områden. Bolagets unika reningstekniker bidrar till att väsentligt förbättra vattnets kvalitét i den hydrologiska cykeln. Den ökade effektiviteten möjliggör dessutom för beslutsfattare och tillsynsmyndigheter att ställa högre krav avseende vattenrening. Bolaget har ett flertal större pågående vattenreningsprojekt i Sverige såsom Förbifart Stockholm, Västlänken och Varbergstunneln. Dessutom förs det samtal med intressenter i övriga Skandinavien och Europa.

 

Bakgrund CWE AB

CWE grundades 2010 av Johan Magnusson och har idag kontor i Ljungskile. CWE var en av de första bolagen i Sverige som kunde leverera lokala, mobila vattenreningslösningar till bygg- och anläggningsprojekt, industriellt dagvatten och avfallsanläggningar. Lösningarna baserades på redan internationellt beprövade metoder. Under åren har CWE fokuserat på i stort sett samma marknad som Swedish Hydro Solutions, med pågående projekt på Västlänken samt flera kunder runtom i Sverige, Norge och Danmark.

Följ Swedish Hydro Solutions

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Swedish Hydro Solutions

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum