Resia AB

Sydney julens uppstickare – 150-procentig ökning

Dela

Det här året är det arbetsgivarens jul. Men många svenskar flyr till värmen trots få lediga dagar. Antalet sålda resor över jul är bara drygt tio procent lägre, jämfört med samma period 2015 (avresa 18-25 december). Och det är inte bara korta resor till Kanarieöarna som lockar. Högt upp på årets topplista har vi Phuket, Miami och Bangkok. Men årets uppstickare är Sydney som har en bokningsökning på hela 150 procent. Det visar färsk bokningsstatistik från Resia.

– Tidigare var Australien ett resmål många svenskar bara drömde om – nu blir drömmen en verklighet för allt fler. Att försäljningen av julresor inte minskar mer i år är ett kvitto på att allt fler vill fly julstressen här hemma och istället njuta av sol och värme. Antalet röda dagar verkar inte spela så stor roll – man vill åka i alla fall, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Sydney hamnar på sjunde plats på årets topplista över resor med avresa 18-25 december. I fjol hamnade resmålet inte ens på topp 30. Årets bokningssiffror bekräftar också att suget efter Thailand är större än på länge. Phuket hamnar på tredje plats, efter Teneriffa, och Bangkok och Krabi på femte respektive sjätte plats. Att USA fortsätter att locka svenskarna är också tydligt i julens bokningsstatistik. London och Mexiko är däremot två länder som tappar rejält den här julen.

– Kanarieöarna är som vanligt i topp, men vi är överraskade över att efterfrågan på långresor är så stor trots en dålig jul. Det stora intresset för Australien kan bero på att resorna är betydligt billigare idag. Men det handlar mest om allt som landet har att erbjuda när det gäller natur- och djurliv, stränder och kulturutbud. Att livet i Australien är väldigt enkelt och avslappnat, samt att australiensarna på många sätt påminner om oss svenskar är också något som lockar, menar Lina Eklund som tidigare har varit bosatt i Sydney.

Hit reser svenskarna över jul*

1. Las Palmas

2. Teneriffa

3. Phuket

4. Miami

5. Bangkok

6. Krabi

7. Sydney

8. Lanzarote

9. Fuerteventura

10. New York

* Topplistan är baserad på försäljningen av resor med avresa 18-25 december 2016.

För mer information, kontakta gärna:

Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975

Bilder

Om

Resia AB
Resia ABResia AB etablerades 1974 och har idag 46 resebyråer i Sverige och onlineförsäljning  i Skandinavien. Med drygt 30 procent av totalmarknaden av resebyråförsålda charter- och paketresor är Resia en av Sveriges största resebyråkedjor. Verksamhet omfattar både semesterresor, affärsresor och grupp- och konferensresor. I moderbolaget Resia Travel Group AB ingår dotterbolagen Resia AB och Bengt-Martins AB samt varumärkena Resfeber, Box Office, Cruise Market och Hyttespecialisten. Resia Travel Group omsätter cirka fyra miljarder kronor och har drygt 500 medarbetare med huvudkontor i Göteborg. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Saturday satori – trenden som ger dig ett mer balanserat liv25.9.2018 06:30Pressmeddelande

Satori är ett begrepp inom zenbuddismen och är det japanska ordet för upplysning vilket är nära besläktat med ordet för insikt. Det beskriver ett tillstånd när man är nöjd och där man slutat jaga efter status och materiella ting. Istället fokuserar man på sådant som kan ge balans och njutning. Den här trenden passar därför perfekt med resor - oavsett om det är en resa där man förflyttar sig rent fysiskt eller en inre resa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum