Svenska kyrkan

Syrisk-ortodoxa kyrkans överhuvud till Sverige – pressträffar i Västerås och Stockholm

Dela

Nästa vecka kommer ledaren för världens syrisk-ortodoxa kristna, Patriark Ignatius Aphrem II till Sverige. Det blir pressträffar i Västerås 30 september och i Stockholm 1 oktober.

Patriarken är i Sverige 29 september-2 oktober. Han träffar svenska kyrkoledare och besöker de syrisk-ortodoxa församlingarna i Västerås. Han är också hedersgäst vid öppnandet av Svenska kyrkans kyrkomöte i Uppsala.

Patriarken är inbjuden av ärkebiskop Antje Jackelén och kyrkomötets presidium.

Pressträffar
Två pressträffar arrangeras under besöket. Ackreditering krävs.

Västerås, Biskopsgården, söndag 30 september klockan 16.30. Meddela namn och redaktion senast fredag 28 september till ann.lofqvist@svenskakyrkan.se.

Stockholm, Storkyrkosalen, måndag 1 oktober klockan 12.00. Meddela namn och redaktion senast fredag 28 september till martin.larsson@svenskakyrkan.se.

Offentligt program under besöket
Lördag 29 september:
16:30: Offentligt samtal i Uppsala domkyrka mellan Patriark Ignatius Aphrem II och ärkebiskop Antje Jackelén.

Söndag 30 september:
11:00: Högmässa i Uppsala domkyrka. Predikan av Patriark Ignatius Aphrem II.

Tisdag 2 oktober:
14:00: Patriark Ignatius Aphrem II närvarar vid kyrkomötets öppnande, Uppsala domkyrka. Ackreditering krävs för pressplats. Meddela namn och redaktion till ewa.almqvist@svenskakyrkan.se senast 28 september.

Patriark Ignatius Aphrem II
Patriarken, med den fullständiga titeln Hans helighet Patriark Ignatius Aphrem II av Antiokia och hela Östern valdes 2014 till den 123 patriarken i den syrisk-ortodoxa kyrkan. Han har sitt säte i Damaskus, men är på grund av situationen i Syrien för närvarande baserad i Libanon.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Patriark Ignatius Aphrem II.
Patriark Ignatius Aphrem II.
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

Europeiskt juluttalande för asylrätten och ett värdigt flyktingmottagande5.12.2018 07:54Pressmeddelande

Ärkebiskop Antje Jackelén har tillsammans med ett 30-tal europeiska kyrkoledare skrivit under ett uttalande för asylrätten och upprätthållande av värdighet i mottagandet av människor på flykt. Uttalandet överlämnades igår till Europaparlamentets förste vice talman, Mairead McGuinness, under en ceremoni i Bryssel. I uttalandet uppmanar kyrkoledarna Europas stater, invånare och politiska ledare att värna människovärdet och inte bli likgiltiga inför andras lidande.

Kyrkomötet beslutade ta fram nationell klimatstrategi21.11.2018 14:07Pressmeddelande

2018 års kyrkomöte har just avslutats efter tre dagars debatt- och beslutssession. Sista dagen har ledamöterna bland annat beslutat att former för ett nationellt program för klimatstrategi ska arbetas fram. Kyrkomötet beslutade också att se över vilka ytterligare åtgärder som kan vidtas nationellt för att förebygga sexuella övergrepp och trakasserier, samt att 2019 års tematiska kyrkomöte ska ha temat Undervisning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum