Täby kommun

Systembolaget bör öppna butik i Näsbypark

Dela

Näsbyparks centrum i Täby är ett levande lokalt centrum med stort utbud. Allt från bokhandel, barnavårdscentral till mäklare och mataffär finns tillgängligt. Vad som är efterfrågat, men som inte finns, är en systembutik.

Näsbyparks centrum i Täby kommun.
Näsbyparks centrum i Täby kommun.

- En ny butik från Systembolaget behövs i Näsbyparks centrum. Det skulle inte bara öka servicen till Täbyborna och centrumbesökarna utan även vara ett sätt att stötta det lokala näringslivet och dessutom skapa fler arbetstillfällen, säger Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande. 

I Täby finns idag bara två systembutiker, i Täby centrum och Arninge. Jämförelser kan göras med exempelvis Järfälla och Sollentuna vilka har tre butiker vardera. Täby kommun är villiga att hjälpa till på de sätt som är möjliga för att en ny butik kan öppna så snart som möjligt. 

- Serviceutbud från det offentliga ska finnas tillgängligt över hela kommunen, därför behövs en butik från Systembolaget också i Näsbypark, säger Hans Ahlgren (L), kommunalråd.

Kommunen har flera gånger uppvaktat Systembolagets ledning avseende att öppna en systembutik i Näsbyparks centrum och vill återigen väcka frågan. På kommunstyrelsens kommande sammanträde 3 maj väntas beslut fattas om en hemställan till Systembolaget om att en ny butik i nämnda centra behövs. 

Kontakter

Bilder

Näsbyparks centrum i Täby kommun.
Näsbyparks centrum i Täby kommun.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Täby kommun
Täby kommun
Esplanaden 3
183 80 Täby

08-555 590 00http://www.taby.se

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Följ Täby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Täby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum