Umeå kommun

Ta del av statistik från Bygglov i portalen för öppna data

Dela

Vill du se när flest bygglovsansökningar inkommer eller hur lång handläggningstiden för bygglov är just nu? Då kan du besöka Umeå kommuns portal för öppna data, här presenteras data från Bygglov på ett överskådligt sätt.

Delar av Bygglovs data i portalen för öppna data.
Delar av Bygglovs data i portalen för öppna data.

– Att presentera vår data i Umeå kommuns portal för öppna data gör den tillgänglig och vi blir mer transparenta. Den som är intresserad av hur vårt arbete och vår statistik ser ut kan snabbt och enkelt gå in och få det presenterat för sig. Det spar tid för oss då vi inte behöver plocka ut statistik då den efterfrågas, den finns där, uppdaterad och korrekt direkt från våra system, säger Nicklas Fryksten, bygglovschef.

I portalen går det till exempel att se hur många ärenden som handläggs, när flest ansökningar inkommer, hur många som har beviljats bygglov samt hur lång handläggningstiden är i snitt. Data finns över samtliga ärendetyperna som Bygglov handlägger.

– För den sökande kan det till exempel vara intressant att se när vi har toppar. Under våren och just innan sommaren kan handläggningstiden bli något längre, därför är det smart att söka i god tid om man planerar bygga under sommaren. Statistiken visar även att den som lämnar in en komplett ansökan direkt, med korrekta ritningar och handlingar, kortar tiden från inlämnad ansökan till beslut med i snitt tre veckor, säger Nicklas Fryksten.

Bygglovs sida under Opendata Umeå finns här:
https://opendata.umea.se/pages/bygglovsstatistik/

Vad är Opendata Umeå?

Umeå kommun arbetar med att publicera kommunens data som öppna data. Det betyder att det är fritt för den som vill att återanvända data på det sätt man vill, utan att det kostar något.

Via en webbportal synliggörs informationen för att ge en pedagogisk överblick av innehållet. Syftet är att medborgare, företag, forskare och offentlig verksamhet ska kunna använda detta informationsflöde i sitt arbete, som grund för beslut samt för att kunna delta i och bidra till stadens utveckling.

Mer information:

Nicklas Fryksten
bygglovschef
090-16 12 05
070-699 30 22
nicklas.fryksten@umea.se

Stefan Eriksson
byggnadsinspektör
070-16 13 63
stefan.a.eriksson@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Delar av Bygglovs data i portalen för öppna data.
Delar av Bygglovs data i portalen för öppna data.
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Snöovädret blir allt intensivare – stanna hemma om du kan21.1.2021 17:47:40 CETPressmeddelande

Det intensiva snöfallet med kraftig drivbildning har ökat ordentligt och gjort det mycket svårt att ta sig fram i kommunen. Ovädret kommer att bli värre längre fram i kväll och i natt. Läget är mycket ansträngt och kommunen arbetar intensivt med att hålla huvudgatorna öppna. För lokalgatorna finns risk att framkomligheten tidvis är begränsad. Kommunen uppmanar alla som inte måste ge sig ut att stanna hemma.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum