Åre 2019

Ta hem en souvenir från världens snabbaste herråkare

Dela

Startordningen för herrarnas störtloppstävling bestäms i en publik dragning på Medals Plaza 18.30 fredag 8 februari. Ta chansen och få autografer från världens snabbaste fartåkare och med lite tur även en Valle med signerad nummerlapp!

Medals Plaza
Medals Plaza

På Medals Plaza fredag 8 februari klockan 18.30 drar Åre 2019s maskot Valle och Roberto Vacchi igång på scen med nummerlappsval till herrarnas störtlopp och officiell prisceremoni för damernas alpina kombination. På scen finns bland andra Aksel Lund Svindal, Vincent Kriechmayr och Dominik Paris.

Nummerlappsvalet (den officiella termen är Bib Pick) är ett spännande moment som alla som vill kan följa på plats. Världens tio bästa fartåkare får på scen välja en ojämn siffra från ett till 19 och har därmed sin startordning klar till lördagens störtloppstävling. 

Du kan också få med dig en signerad nummerlapp hem! Med på scen är tio åkare från Åre Slalomklubb som alla har varsin Valle iklädd en nummerlapp. När åkarna valt nummer signerar de nummerlappen som sitter på Valle och kastar den därefter ut i publikhavet. Med lite extra tur är det just du som lyckas fånga den flygande snögubben med autograf från en av världens snabbaste fartåkare.

Autografskrivning efter prisceremonin

Lyckas du inte fånga en av de 10 nummerlapparna finns möjlighet till autografskrivning bredvid scen efter prisceremonin. 

Vad? Nummerlappsdragning (Bib Pick) på Medals Plaza

Vem? På scen finns de tio bäst rankade störtloppsherrarna och tio barn från Åre Slalomklubb

När? 18.30, fredag 8 februari 2019

 

Nyckelord

Bilder

Medals Plaza
Medals Plaza
Ladda ned bild

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Shiffrin siktar mot att försvara titeln - Hansdotter vill upprepa OS-succén16.2.2019 08:00:00Nyheter

Efter två intensiva veckor med tävlingar går vi in i avslutningshelgen med den disciplin som har det högsta tempot och de snabbaste och kortaste svängarna – det är dags för slalom! Damerna är först ut på lördagen och herrarna stänger alpina VM i Åre på söndagen. Shiffrin som stått högst upp på slalompallen sex av sju gånger i världscupen under säsongen är givetvis en storfavorit. Men utmanarna är många och de är rejält hungriga på seger.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum