Åre 2019

Ta hem en souvenir från världens snabbaste herråkare

Dela

Startordningen för herrarnas störtloppstävling bestäms i en publik dragning på Medals Plaza 18.30 fredag 8 februari. Ta chansen och få autografer från världens snabbaste fartåkare och med lite tur även en Valle med signerad nummerlapp!

Medals Plaza
Medals Plaza

På Medals Plaza fredag 8 februari klockan 18.30 drar Åre 2019s maskot Valle och Roberto Vacchi igång på scen med nummerlappsval till herrarnas störtlopp och officiell prisceremoni för damernas alpina kombination. På scen finns bland andra Aksel Lund Svindal, Vincent Kriechmayr och Dominik Paris.

Nummerlappsvalet (den officiella termen är Bib Pick) är ett spännande moment som alla som vill kan följa på plats. Världens tio bästa fartåkare får på scen välja en ojämn siffra från ett till 19 och har därmed sin startordning klar till lördagens störtloppstävling. 

Du kan också få med dig en signerad nummerlapp hem! Med på scen är tio åkare från Åre Slalomklubb som alla har varsin Valle iklädd en nummerlapp. När åkarna valt nummer signerar de nummerlappen som sitter på Valle och kastar den därefter ut i publikhavet. Med lite extra tur är det just du som lyckas fånga den flygande snögubben med autograf från en av världens snabbaste fartåkare.

Autografskrivning efter prisceremonin

Lyckas du inte fånga en av de 10 nummerlapparna finns möjlighet till autografskrivning bredvid scen efter prisceremonin. 

Vad? Nummerlappsdragning (Bib Pick) på Medals Plaza

Vem? På scen finns de tio bäst rankade störtloppsherrarna och tio barn från Åre Slalomklubb

När? 18.30, fredag 8 februari 2019

 

Nyckelord

Bilder

Medals Plaza
Medals Plaza
Ladda ned bild

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum