Täby kommun

Täby: 115 extra platser till ukrainska flyktingar

Dela

Många ukrainare flyr undan kriget och Täby kommun vill bidra på de sätt som går. Täby kommun är väl förberedd för att ta emot ett ökat antal flyktingar.

Skulpturen "Gzim och den frusa sjön" I Täby.
Skulpturen "Gzim och den frusa sjön" I Täby.

Många ukrainare flyr undan kriget och Täby kommun vill bidra på de sätt som går. Täby kommun är väl förberedd för att ta emot ett ökat antal flyktingar.

Gruppledarna för Alliansen i Täby säger i ett gemensamt uttalande:

"Ukrainas sak är vår. Det känns självklart att vi i Täby ska bidra i denna svåra tid för Ukrainas folk. Vi har därför meddelat Migrationsverket att vi iordningställer 115 extra platser till ukrainska flyktingar som väntas komma"

Det boende som erbjuds av Täby kommun, före detta Täby park hotell, håller hög kvalitet och är utrustat med både kök och personal. Kommunen fortsätter följa utvecklingen och har nära samarbete med ansvariga myndigheter och organisationer.

Flera frivilligorganisationer tar emot gåvor och pengar för stöd till de drabbade i Ukraina och samordnar olika hjälpinsatser. Du som vill hjälpa till uppmuntras att ge stöd via dessa organisationer.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Skulpturen "Gzim och den frusa sjön" I Täby.
Skulpturen "Gzim och den frusa sjön" I Täby.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Täby kommun
Täby kommun
Esplanaden 3
183 80 Täby

08-555 590 00http://www.taby.se

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Följ Täby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Täby kommun

Täby: Personal inom äldreomsorgen ska vara vaccinerad22.10.2021 10:37:09 CEST | Pressmeddelande

Trygg och säker vård och omsorg är av högsta prioritet i Täby och kommunen uppmanar nu alla som kan att de ska vaccinera sig mot Covid-19. Personal i äldreomsorgen har ett särskilt ansvar. - Äldre i Täby ska erbjudas en äldreomsorg som kännetecknas av hög kvalitet och omtanke. Jag kan inte nog understryka vikten av att vaccinera sig mot covid-19. Jobbar man med äldre som är i behov av kommunens stöd och hjälp borde det vara en självklarhet att vaccinera sig. Varje person inom vården och omsorgen som inte vaccinerar sig äventyrar både sin egen och andras hälsa vilket kan få allvarliga konsekvenser, säger Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande. Flera åtgärder för att öka vaccinationsgraden är redan igång. Det handlar till exempel om förstärkt individuell information till medarbetare, möjlighet att vaccinera sig på arbetsplatsen under arbetstid samt hjälp att komma till en närliggande vaccinationscentral. Täbys kommunstyrelse beslutade enhälligt 21 oktober att ge uppdrag till kom

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum