Täby kommun

Täby får tillstånd för kameraövervakning

Dela

Datainspektionen har gett kommunen tillstånd för kameraövervakning på Täby torg. Syftet med bevakningen är att öka tryggheten i området samt förhindra och förebygga brott.

Exempel på övervakningskamera.
Exempel på övervakningskamera.

- Trygghet och säkerhet är en prioriterad fråga för oss och det är väldigt bra att Datainspektionen gett oss tillstånd. Under 2021 införs även en ny verksamhet med kommunvakter som syftar till ökad trygghet och samordning i kommunen. Oavsett var och när Täbyborna rör sig i kommunen är det en självklarhet att kunna känna sig trygg, säger Erik Anderssson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Länstyrelsens medborgarundersökning 2019 visade att 95 procent av Täbyborna och 88 procent av länsborna är positiva till kamerabevakning vid offentliga platser. Täby kommun får nu tillstånd för kameraövervakning på torget lördagar och söndagar 00.00-04.00. 

Kommunen arbetar aktivt med att skapa ett levande torg med till exempel växtlighet, gestaltning, arrangemang och aktiviteter för olika åldrar. Sedan tidigare har flera åtgärder genomförts för att öka tryggheten och minska brotten i området, till exempel ökad närvaro av kommunens fältgrupp samt kommunens väktarbil. Även polisen har haft en ökad närvaro på platsen. Därutöver har kommunen förstärkt belysningen på platsen samt snabbt åtgärdat trasig belysning.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Exempel på övervakningskamera.
Exempel på övervakningskamera.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Täby kommun
Täby kommun
Esplanaden 3
183 80 Täby

08-555 590 00http://www.taby.se

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Följ Täby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Täby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum