Täby kommun

Täby har lägst arbetslöshet i länet

Dela

I Arbetsförmedlingens senaste statistik har Täby lägst arbetslöshet i Stockholms län. Det gäller såväl totalt, räknat på alla invånare, som för utlandsfödda och för ungdomar. Siffrorna gäller för maj månad. Arbetslösheten i Täby är 4,1 procent. I Stockholms län ligger den på 7,6 och i riket på 7,9 procent.

Täby kommun har lägst arbetslöshet i länet.
Täby kommun har lägst arbetslöshet i länet.

- Det här är mycket glädjande siffror för Täby. Vi har länge fokuserat på näringsliv och företagande, som några av de viktigaste delarna för en fungerande välfärd. Det här visar att våra satsningar ger resultat, säger Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Täby har haft lägst arbetslöshet bland utlandsfödda under en längre tid. Sedan drygt två år satsar kommunen på att matcha kompetens och förmågor hos utlandsfödda med företagens behov. Målet är snabbare väg till egen försörjning för Täbybor med utländsk bakgrund. Arbetslösheten ligger nu på 8,6 procent i Täby mot 15,0 i länet och 19,2 procent i riket.

- Att ha egen försörjning istället för att vara bidragsberoende är viktigt för hela samhället. Den som har blivit arbetslös ska snabbt få stöd och hjälp av kommunen och våra satsningar ger resultat, säger Eva von Wowern (KD), kommunalråd.

Ungdomsarbetslösheten är 3,8 procent i Täby. I länet är 8,2 procent av ungdomarna arbetslösa och i riket är det 10,0 procent. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Täby kommun har lägst arbetslöshet i länet.
Täby kommun har lägst arbetslöshet i länet.
Ladda ned bild

Om

Täby kommun
Täby kommun
Esplanaden 3
183 80 Täby

08-555 590 00http://www.taby.se

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Följ Täby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Täby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum