Täby kommun

Täbys kultur- och idrottspristagare 2021 utsedda

Dela

Varje år delar Täby ut kulturpris, kulturstipendium, idrottspris och ungdomsledarpris. Priserna och stipendierna delas ut för att stimulera och uppmärksamma ambitiösa och framgångsrika Täbybor inom sina verksamhetsområden eller idrotter.

Rondell i Roslags-Näsby med kulturpristagaren Karin Waldes konstverk.
Rondell i Roslags-Näsby med kulturpristagaren Karin Waldes konstverk.


- Det är alltid lika roligt att få uppmärksamma duktiga utövare inom kultur och idrott.
Ett stort och varmt grattis till alla pristagare! säger Birgitta Kaasik (M), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden. 

Årets ungdomsledare:

  • Alexander Sjöö, Täby Flyers (Täby Amerikanska Fotbollsklubb)

Alexander Sjöö har varit ungdomsledare i tio år i Täby Flyers och är även assisterande coach för det svenska ungdomslandslaget. Utöver sin taktiska kompetens jobbar han med fokus att utveckla sina spelare som individer. Prissumman till årets ungdomsledare är 10000 kr. 

Årets idrottspris:

  • Hilma Lövblom, Täby Slalom

Hilma Lövblom har tagit klivet upp på seniornivå efter framgångsrika ungdoms- och juniorår. Lövblom har redan hunnit att göra avtryck på seniornivå internationellt, med bland annat pallplats i Europacupen i slalom, samt tre världscupstarter 2021. Prissumman för årets idrottspris är 25000 kr. 

Årets kulturpris

  • Karin Walde 

Karin Walde är en väldigt uppskattad Täbykonstnär med en stor produktion. Hon har även varit verksam i de olika konstnärsföreningar som finns i Täby. Några av hennes främsta verk på senare år är rondellerna vid Roslags-Näsby med Vikingamotiv, en hyllning till vårt kulturarv som kan beskådas dagligen. 
Kulturpriset är ett konstverk med anknytning till Täby.

Årets kulturstipendier

  • Adrian Littwold, musik

Adrian Littwold studerar på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg där han går kandidatprogrammet för klassisk violin. Adrian planerar att söka vidare till en masterutbildning, och sedan vidare till olika orkestrar, vilket är hans stora dröm. 

  • Claudia Jonas, film

Clauda Jonas har genomfört "The street performer project" på Kungliga Musikhögskolan. Projektet gick ut på att bjuda in gatumusiker till en kompositionsvecka för att skapa en gemenskap och förståelse och använda musiken som redskap för detta. Målet är nu att skapa en dokumentärfilm som ska skickas in till bland annat SVT och filmfestivaler. Stipendiet är på 15000 kronor. 

  • Aline Littwold, musikal

Aline Littwold är utbildad musikalartist och skulle ha varit med i en musikal på Cirkus i Stockholm som ställdes in på grund av pandemin. För att fortsätta utvecklas inom branschen planerar Aline att ta lektioner hos sångpedagog, delta i dansklasser eller gå någon teaterkurs. Stipendiet är på 15000 kronor. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Rondell i Roslags-Näsby med kulturpristagaren Karin Waldes konstverk.
Rondell i Roslags-Näsby med kulturpristagaren Karin Waldes konstverk.
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

Täby kommun
Täby kommun
Esplanaden 3
183 80 Täby

08-555 590 00http://www.taby.se

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Följ Täby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Täby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum