Norrköpings kommun

Tack Musikhjälpen och Norrköping!

Dela

Under 144 timmar har Norrköping, och övriga Sverige, fått uppleva ett fantastiskt Musikhjälpen som sänt live från Kärlekens torg på Gamla torget. Torget har bubblat av värme och gemenskap i ett oförglömligt evenemang. På söndagskvällen lämnade Musikhjälpen Norrköping med en insamling som landade i 54 miljoner kronor, vilket är den näst största insamlade summan i Musikhjälpen sedan starten.

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun

– Jag och teamen bakom Musikhjälpen kan inte önska oss mer av en värdstad. Norrköpingsborna har verkligen ställt upp, trots den tuffa tid vi just nu lever i, och tillsammans bidragit till en härlig och varm stämning framför glasburen på torget. Kärleken och engagemanget har spridit sig som ringar på vattnet och märkts i hela staden. Norrköping har satt tonen för en härlig känsla som bidragit till att hela landet velat följa sändningarna och det otroliga resultat vi kunde presentera när programledarna lämnade glasburen, säger Karl-Johan Paulsson, projektledare Musikhjälpen, SVT.

Totalt har 897 100 engagemang genomförts under veckan, och över 5 000 digitala bössor har startats för att samla in pengar till årets tema En värld utan barnarbete.

– Det har varit fantastiskt att se allt engagemang, både i Norrköping och runt om i Sverige för årets viktiga tema En värld utan barnarbete. Det var ett mycket proffsigt och väl genomfört Musikhjälpen. Norrköpings kommun vill tacka alla privatpersoner, föreningar, organisationer, medarbetare och företag som bidragit till, och engagerat sig i olika insamlingar under veckan, säger Anna Thörn, kommundirektör Norrköpings kommun.

Under veckan har det pågått flertalet aktiviteter i Norrköping kopplat till Musikhjälpen. Bland annat genomförde roddklubben ett paddlande luciatåg på Motala ström, Norrköpings förskolor och studenter från Campus Norrköping har skapat ett jätteträd med LÖÖÖVE från Norrköping och kommunstyrelsens ordförande Olle Vikmång (S) utmanades av Norrköpingsprofilen Lina Skandevall att kallbada i Motala Ström.

– För mig var det självklart att anta utmaningen. Musikhjälpens arbete är oerhört viktigt och att bada i ett iskallt Motala ström för den goda sakens skull är på ett sätt ändå mycket värmande. Det har varit fint att se hur engagerade alla varit under veckan, säger Olle Vikmång.

Det här var första gången Norrköping stod som värdstad för Musikhjälpen.

– Veckan har varit mycket rolig och intensiv. Alla förberedelser som lagts på att få ett väl genomfört arrangemang har verkligen gett resultat, och jag känner mig varm i hjärtat av allt engagemang jag mött, både på torget och digitalt. Vi ser mycket gärna ett återbesök av Musikhjälpen framöver, säger Maria Olofsson, evenemangskoordinator och projektledare på Norrköpings kommun.

– Norrköpings kommun har lagt ner ett stort arbete för att göra årets Musikhjälpen möjlig och det är vi oerhört glada för. Jag hoppas att Musikhjälpen inte bara bidragit till en värld utan barnarbete, utan också med en välförtjänt stolthet hos Norrköpingsborna, säger Karl-Johan Paulsson, projektledare Musikhjälpen, SVT. 

Kontakt:

Olle Vikmång (S)
Titel: ordförande kommunstyrelsen
Telefon: 0706-87 15 38

Anna Thörn
Titel: kommundirektör
Telefon: 0730-20 20 36

Maria Olofsson
Titel: evenemangskoordinator och projektledare Norrköpings kommun
Telefon: 0730-20 10 89

_____________________________________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Bilder

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun
Ladda ned bild
Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun
Ladda ned bild
Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum