Linköpings kommun

Tage Danielssonpriset till Bodil Jönsson

Dela

En pristagare med koll på klockan och huvudet på skaft. 2016 års pris till Tage Danielssons minne tilldelas Bodil Jönsson som tar emot priset under Linköpings stadsfest.

Fysikern och författaren Bodil Jönsson får 2016 år pris till TAge Danielssons minne. Foto: Karin Jönsson

Motiveringen lyder:

”Det är viktigt att människan vågar vrida, vända och tvivla på vedertagna uppfattningar. För som Tage Danielsson uttryckte det: ”Utan tvivel är man inte riktigt klok”.

Fysikern och författaren Bodil Jönsson är en sann humanist som verkar i mänsklighetens tjänst och vars stora gärning är att uppmuntra människan till att styra sin tid, istället för att styras av den.

När utvecklingen eskalerar och människan sannolikt kommer att ställas inför fler och fler stora förändringar under en livstid, har det väl aldrig varit viktigare att stanna upp och reflektera kring tid? Och är det händelsevis inte så, att Bodils finurliga idé om inrättandet av ett Tankevårdsverk är mer aktuell nu än någonsin?”

Tage Danielsson inspirerar Bodil Jönsson att ställa frågor:

- När det inträffar något som jag inte fattar, slår mig ofta en och samma fråga: ’vad skulle Tage sagt om detta?!’. Då kunde man tänka sig att den Tage-gestalt jag genom åren skapat inuti mig skulle svara, men det gör han inte. Han bara tiger, lugnt och vänligt. Och det gör han rätt i – för på så sätt fortsätter jag ju att undra. Stort tack för all frågeinspiration jag fått och får! säger hon

Lördagen den 27 augusti delas priset ut. Traditionsenligt är medierna välkomna att träffa pristagaren vid Tage Danielsson-statyn i korsningen Vasavägen – Östgötagatan klockan 13.00 denna dag.

Klockan 16.00 finns Bodil Jönsson på plats i Passagen, Linköpings konsthall, dit allmänheten är välkommen.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum