Trafikverket

Tågen mellan Eskilstuna och Läggesta ersätts med buss den 16-25 april

Dela

Trafikverket stänger tillfälligt av järnvägen mellan Läggesta och Eskilstuna på grund av bygget av dubbelspåret mellan Strängnäs och Härad. Avstängningen sker mellan den 16 april klockan 00.20 och den 25 april klockan 04.30.

När sträckan mellan Strängnäs och Härad blir utbyggd till dubbelspår till sommaren 2018 blir det möjligt att köra tätare turer med bättre punktlighet.

Under avstängningen pågår ett intensivt arbete mellan Strängnäs och Härad, på vissa ställen dygnet runt. Vår entreprenör NCC ska bland annat bygga två skyddsportaler över spåret i Strängnäs. Skyddsportalerna är till för att kunna bygga den nya bron för Södertäljevägen och för att kunna bygga Strängnäs resecentrum som kommer att ligga som en bro över järnvägen. Under veckan ska vi även förlänga plattformen i Strängnäs, montera bullerplank, flytta en spårväxel, och montera signaler längs den 8,5 km långa sträckan för dubbelspåret.

De som bor och jobbar nära byggarbetsplatserna kan komma att störas av buller, sprängningar och transporter.

- När vi arbetar på eller över spåret måste vi av säkerhetsskäl stänga av all tågtrafik. Avstängningen orsakar tillfälliga besvär för resenärer, men den är nödvändig för att vi ska kunna skapa en bättre situation på lång sikt, säger Per Ahlénius, projektledare på Trafikverket.

Tågresenärer kommer att få längre restider under avstängningen. SJs tåg mellan Eskilstuna och Läggesta ersätts med bussar.

Tågtrafiken kommer även att vara inställd den 28-29 maj, 8-14 augusti, 12-20 november och 26-27 november.

SJ informerar om ersättningstrafik, se SJs webbplats: www.sj.se

Mer om bygget av dubbelspåret mellan Strängnäs och Härad:

www.trafikverket.se/strangnasharad

 

Kontakter

Kontaktperson
Per Ahlénius, projektledare Trafikverket, 070-643 70 70
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum