Resia AB

Tåget går som tåget – intresset bland svenskarna fortsätter att öka

Dela

Aldrig förr har det varit så hett att transportera sig med tåg som det är nu. Nya tåglösningar jobbas fram och i sociala medier ersätts foton på flygvingar bland molnen med bilder på en frukost med en alptopp eller solrosäng susande förbi i bakgrunden. Tåget är här för att stanna och just nu ligger stort fokus på tåg genom den engelska landsbygden.

– Att det nu erbjuds nya tåglinjer och roliga rutter är en spännande utveckling som jag ser fram emot att följa. Den största anledningen till det ökade intresset för tåget är självklart hållbarhetsdebatten och det ökade intresset för människans klimatpåverkan. En annan stor anledning är att många svenskar törstar efter nya upplevelser och för en hel del svenskar känns det här som ett nytt sätt att resa på, säger Lina Eklund, PR-specialist på resia.

Stort intresse bland svenskarna

Att intresset för tågresandet ökat är ingen nyhet i sig men att intresset för tågpass i de norra delarna av England är så pass stort är något som överraskat många. När Resia uppmärksammade tågpassen i sociala medier visades inläggen över 4 miljoner gånger och fick hela 3380 kommentarer, reaktioner och delningar. När det kommer till bokningar som gjorts är även dessa över förväntan och säljarna har i dag fullt upp med att besvara förfrågningarna som kommer in. Då tågpassen inte funnits med i utbudet under tidigare år är det svårt att göra en jämförelse men en stabil kurva pekar uppåt och förfrågningarna fortsätter att välla in.

Fem städer – ett tågpass

Tågpasset i norra England gäller på tågbolaget TransPennine Express och i detta pass är det möjligt att upptäcka fem städer på en och samma resa - Liverpool, Leeds, Manchester, Hull och Newcastle-Gateshead. På ett sådant här tågpass kan man under fyra flexibla resdagar resa fritt mellan städerna under en åttadagarsperiod. Passet aktiveras och börjar gälla från den dagen man gör sin första tågresa. Man väljer också vart man börjar och slutar så möjligheterna är många.

Fem städer – tusentals upplevelser

Upptäck några av norra Englands mest populära städer som Liverpool, Manchester, Leeds, Hull och Newcastle-Gateshead. Samtliga städer är unika och fulla av härlig engelsk kultur. Utforska den vänliga staden Liverpool, främst känd för The Beatles och fotbollslaget Liverpool FC. Eller så tar man sig till den mysiga staden Hull som 2017 blev utnämnd till Englands kulturhuvudstad. Fortsätt vidare till Leeds för shopping och ett omtalat nattliv, Newcastle-Gateshead för välkänt ölbryggeri och vackra byggnader eller till Manchester för fotboll, museum och kultur.

Ett tågpass utan krångel       

I en SIFO-undersökning som gjorts på uppdrag av Resia* svarade 50 % av svenskarna att det tar för lång tid att transportera sig med tåg. 9 % menar att det är krångligt att boka och lika många att det är alldeles för dyrt med tåg. Med den här rutten slås alla de fördomarna i spillror.Tågpasset kostar ungefär 1400 svenska kronor per person och då åker man fritt mellan fem städer och kan hoppa på och av i stort sett hur man vill. Det är inte heller krångligt att boka. Man bokar och betalar smidigast redan hemifrån och kan då påbörja resan så snart man landat om man så önskar. Tågsträckorna mellan de fem städerna är dessutom relativt korta med en snitt-tid på runt 2 timmar.

Tryggt, avkopplande och hållbart                 

Det finns en hel del svenskar som väljer att inte besöka den engelska landsbygden på grund av rädsla att köra på fel sida vägen eller att man tycker det är läskigt att köra bil utomlands oavsett. Att ta tåget istället är den perfekta lösningen eftersom man då även kan passa på att koppla av och hinner samtidigt med att se allt det vackra man passerar på vägen. Den som har gott om tid och som önskar köra fullt fokus på tåget kan självklart åka tåg hela vägen från Sverige.

– Här kan man läsa mer och boka: https://www.resia.se/tagresor/upptack-norra-england

– *SIFO-undersökningen gjordes i april 2019 på uppdrag av Resia i samband med den årliga trendrapporten – Resiabarometern. Totalt gjordes 1120 intervjuer på ett riksrepresentativt urval av kvinnor och män i ålder 15 till 79 år. Rapporten går att läsa här: https://www.resia.se/resiabarometern-2019

– Under perioden 26 september – 2 oktober kan man följa tågresan i norra England på Resias Instagram: https://www.instagram.com/resiasverige

För mer information, kontakta gärna:

Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Nyckelord

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Ansvarar för kommunikationen inom Resia Semester. Kontakta mig för frågor gällande semesterresor för privatpersoner.

Tel:070-2884975lina.eklund@resia.se

Bilder

Länkar

Om

Resia AB
Resia ABResia Travel Group har skapat och driver flertalet varumärken inom resebranschen där den gemensamma nämnaren är personligt engagemang. Med branschens bästa kompetens, en utmärkande energi och stor nyfikenhet har vi som målsättning att alltid skapa överraskande bra reselösningar. För vi kan det här med resor. Vi vet vad som tillför värde när man är på resande fot. Semesterdrömmar, smidiga affärsresor, energigivande möten, gruppresor och events samt välorganiserade kongresser – vi gör skillnad tack vare våra 400 specialiserade medarbetare.

Med fäste i Skandinavien jobbar vi mot hela världen och är tillgängliga såväl online som via telefon och i butik. Vi möter våra kunder genom varumärkena Resia, Resfeber, Box Office, Bengt-Martins, Cruise Market, Rejsefeber, Reisefeber, Ticket Service, ARTE Udland och Hyttespecialisten. Huvudsätet finns i Göteborg. År 2017 omsatte vi 3,5 miljarder kronor. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Hit reser svenskarna i jul30.9.2019 06:30:00 CEST | Pressmeddelande

Allt fler svenskar väljer att fly julstressen och firar istället jul tillsammans med nära och kära på en solig strand, ett böljande hav eller en gnistrande alptopp. Med tanke på hur få semesterdagar man behöver offra för en riktigt lång ledighet i år har man alla möjligheter i världen att ta en välförtjänt paus från alla måsten. Långväga resmål ökar stort och julens hetaste storstad koras. Hit reser svenskarna i jul.

Spännande nykomlingar bland svenskarnas vinterfavoriter3.9.2019 06:30:00 CEST | Pressmeddelande

Augusti är förbi och med den även sommarvärmen. Många svenskar längtar tillbaka till värmen och ser därför till att solsäkra vinterns semester redan nu. Bland vinterns resmål syns ökningar till bland annat Bangkok (+16 %), Sydney (+12 %) och Denpasar (+58 %). Bland charterresmålen är det störst ökningar till spännande resmål utanför topp tio som bland annat Goa (+200 %) och Banjul (+10 %). Även Larnaca ökar i popularitet bland svenskarna (+39 %).

Höstlovets absolut bästa resmål20.8.2019 06:30:00 CEST | Pressmeddelande

Hösten närmar sig och bokningarna till höstlovet är redan i full gång. Höstlovet är ett av få lov där i stort sett alla barn i landet är lediga samtidigt. Därför är konkurrensen stor om resor till sol och äventyr. Precis som under sommaren är Europas storstäder väldigt eftertraktade med stora ökningar till bland annat Rom (+135 %) jämfört med samma period förra året. Efter en sommar där USA backade rejält är de nu tillbaka med såväl Miami som New York högt upp på topplistan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum