Trafikverket

Tågstopp mellan Gävle och Uppsala 4-7 september

Dela

Trafikverket arbetar under den kommande helgen på två platser längs Ostkustbanan mellan Gävle och Uppsala. Det innebär stopp för tågtrafik från kvällen den 4 september till tidig morgon den 7 september.

Dels arbetar vi på sträckan Skutskär-Furuvik, dels på sträckan förbi Gamla Uppsala, som båda ska bli dubbelspåriga.

Mellan Skutskär-Furuvik arbetar vi med sättning av fundament och kontaktledningsstolpar, el-, signal- och rivningsarbeten, omfattande schaktningsarbeten, samt att vi lägger in tre nya växlar.

Vid Gamla Uppsala kommer det att pågå arbeten på fyra platser.

I den södra delen ska vi flytta tågtrafiken till ett provisoriskt förbigångsspår för att kunna riva den bro över Tycho Hedéns väg som tågen går på idag. Detta för att få möjlighet att bygga en ny, dubbelspårig, järnvägsbro på samma plats.

Bakom Sigyns väg flyttar vi tillbaka spåret till det ursprungliga läget över den nya järnvägstunnelns södra del. Tågen har gått på ett provisoriskt förbigångsspår medan vi har byggt den södra delen av tunneln. Spåret kommer sedan att ligga i detta läge fram till våren 2017 då trafiken ska flytta ner sitt slutliga läge i tunneln.

Vid Vittulsbergsvägen flyttar vi tågtrafiken till den nya järnvägsbron, alltså till dess slutliga läge. Tågen har gått på ett provisoriskt förbigångsspår tills nu.

Norr om E4 kopplar vi in två nya växlar.


Arbetena kommer att medföra störningar och olägenheter för närboende i form av buller och byggtrafik. Arbetena pågår dygnet runt.

När stänger banan? Fredag 4 september kl.20.00 stänger vi mellan Gävle-Tierp. Sträckan Tierp-Uppsala trafikeras ytterligare fyra timmar och stängs alltså av klockan 00.00.

När öppnas banan? Hela sträckan öppnas måndag 7 september kl.04.00

Var? Mellan Gävle och Uppsala.

Tågtrafik: Vi hänvisar till respektive tågoperatör för information om ersättningstrafik.

SJ: www.sj.se eller tel 0771-75 75 75

UL: www.ul.se eller tel 0771-14 14 14

Mer information:

www.trafikverket.se/skutskarfuruvik

www.trafikverket.se/gamlauppsala

Kontakter

För ytterligare frågor, kontakta:

Krister Johansson, projektledare Skutskär-Furuvik, 010-123 73 72.

Malin Lingh, projektledare Gamla Uppsala, 010-123 70 46

Trafikverkets pressjour, 0771-311 500

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar samt långsiktig planering av det samlade transportsystemet. Webbplats: http://www.trafikverket.se Pressrum: http://www.trafikverket.se/pressrum

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum