Trafikverket

Tågtrafiken i västra Skåne igång igen till lunch

Dela

All trafik med Öresunds- och Pågatåg mellan Lund och Helsingborg ställdes in under onsdagsmorgonen. Anledningen var att ett fordon gått över spåren med förmodat dåliga hjul.

Under morgonen och förmiddagen har spåren synats, det sker med hjälp av ett fordon som går i 10 kilometer i timmen.

- Rutinen säger att om fordon gått över spåren med en hjulplatta så behöver vi kontrollera dem. Det är en säkerhetsåtgärd, säger Jörgen Borggren, underhållschef på Trafikverket.

Klockan 11.00 stod det klart att spåren är farbara och att tågtrafiken mellan Helsingborg och Malmö åter komma vara igång klockan 12.00.

Trafikverket har full förståelse för att detta påverkat de resenärer som behövt transportera sig på morgonen och förmiddagen.
- Eftersom E6 är avstängd vet vi om att det här är en extra känslig period. Men detta är inget vi kunnat förebygga, säger Jörgen Borggren.

Morgonens störningar i tågtrafiken speglades inte på vägarna.
- Vi har sett att det varit tät trafik med en del köbildning vid Flädie och Lomma, men det har rullat hela tiden, säger Göran Holmberg, trafiksamordnare på trafikledningsområde syd.

För information om din tågresa hänvisar Trafikverket till respektive tågbolag.

Kontakter

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum