Stockholms stad

Taikotrummor, kungliga hästar och digitalt dansgolv i Kulturnattens sex timmar långa livesändning!

Dela

Under Kulturnatt Stockholms sex timmar långa sändning “Kulturnatts-TV” får vi inte bara uppleva världspremiären av Aino Tenkanens “Inner Circle” på Konserthuset Stockholm utan också besöka Livrustkammaren och Hovstallet, se indigofärgning till rytmerna av taikotrummor och shinobuéflöjt, dansa på Kvinnohistoriskas och Scenkonstmuseets digitala dansgolv och mycket mer!

Scenkonstmuseet och Stockholms kvinnohistoriska. Foto: Sandra Åhman/Stockholms Kvinnohistoriska
Scenkonstmuseet och Stockholms kvinnohistoriska. Foto: Sandra Åhman/Stockholms Kvinnohistoriska

Under sex timmar livesänder Kulturnatt Stockholm i det vi kallar Kulturnatts-TV. Sändningen ramas in av programledaren och skådespelaren Maria Nohra, som håller publiken i handen hemma i sofforna – direkt från Dramaten. Tio kulturaktörer har fått möjligheten att livesända program och mellan dessa bjuds publiken på guldklimpar från det stora Play-biblioteket, som släpps samtidigt som sändningen startar.

Djupdyk i indigoblått

En av de tio livesändningarna under kvällen är Östasiatiska museets “Djupdyk i indigoblått” – ett rykande hett färgbad i den svala, blå vårnatten på Skeppsholmen. Till rytmerna från Taikotrummor och Shinobuéflöjt upplever vi på nära håll hur färgningsproceduren med växten indigo går till. Vi får se när textilier doppas i det varma färgbadet och får höra en historisk bakgrund.

Dansgolvets makt

Scenkonstmuseet och Stockholms Kvinnohistoriska samarbetar i sändningens allra sista programpunkt: “Dansgolvets makt”.

“Kulturnatt Stockholm är ett storslaget exempel på vad kulturlivet kan åstadkomma när vi arbetar tillsammans. Vi har glädjen att få runda av hela Kulturnatten med en festlig smällkaramell direkt från Scenkonstmuseet. Tillsammans med Stockholms Kvinnohistoriska har vi bjudit in DJ:erna och författarna Anna Gavanas och Anna Öström för att lyfta fram kvinnliga pionjärer inom dansmusikkulturen. Det blir musik, samtal och hemmadans för den som vill. Vi hoppas att våra tittare röjer undan därhemma, höjer volymen och går loss”, säger Christina Kåremo Sköldkvist, chef för Scenkonstmuseet.

En lyxig utmaning

“Det är en spännande utmaning att livesända från så många platser i Stockholm under en och samma kväll. Vi tycker att det känns lyxigt att kunna ta med publiken ut i staden på så här många olika kulturupplevelser!” säger Eva Widgren, projektledare.

Programblad för Kulturnatts-TV och Kulturnatt Stockholm Play finns HÄR! 

Kulturnatts-TV sänds 24 april 18:00 – 24:00 på www.kulturnattstockholm.se och Kulturnatt Stockholms Facebooksida.

Kulturnatt Stockholm Play publiceras 24 april 18:00 och är tillgängligt till och med 1 maj.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Scenkonstmuseet och Stockholms kvinnohistoriska. Foto: Sandra Åhman/Stockholms Kvinnohistoriska
Scenkonstmuseet och Stockholms kvinnohistoriska. Foto: Sandra Åhman/Stockholms Kvinnohistoriska
Ladda ned bild
Östasiatiska museet. Foto: Östasiatiska museet
Östasiatiska museet. Foto: Östasiatiska museet
Ladda ned bild
Programledaren Maria Nohra. Foto: Kulturnatt Stockholm
Programledaren Maria Nohra. Foto: Kulturnatt Stockholm
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Kulturnatt Stockholm är kvällen då du upptäcker det du inte visste fanns eller det du alltid drömt om att prova. Stockholms kulturliv är redo för att möta dig med det bästa av allt som finns året runt och specialskräddade program bara för denna natt. Kulturhus, gallerier, teatrar, museer, studios, föreningar, spelhallar, bibliotek och mycket mer håller öppet mellan klockan 18.00-24.00 och bjuder in dig till en oförglömlig kväll i den lila färgens tecken. Allt med fri entré.

Kulturnatt Stockholm är ett samarbete tillsammans med Stockholms stad och Stockholms Kulturliv.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Gasklocka 2 i Norra Djurgårdsstaden omvandlas till ny scen18.5.2021 08:01:28 CEST | Pressmeddelande

Den stora tegelgasklockan i Norra Djurgårdsstaden ska bli en ny scen med ett brett utbud av kultur och evenemang. Gasklocka 2, som stod färdig 1899, är ritad av Ferdinand Boberg. Den är en del av Gasverket, ett område som nu håller på att förvandlas från stängd industri till en plats med stort utbud av service, kontor, handel och upplevelser. Nu är det klart vem som kommer att driva verksamheten i Gasklockan.

Vasagatan byggs om – tre områden blir klara och nu startar arbeten som påverkar trafiken i nya områden11.5.2021 11:36:23 CEST | Pressmeddelande

Natten mellan tisdagen den 11 och onsdagen den 12 maj startar nya arbeten i tre olika områden på Vasagatan. Samtidigt blir arbetet klart i tre tidigare områden. Under byggtiden blir det fortsatt stor påverkan på framkomligheten för gående, bil- och cykeltrafik på och nära Vasagatan. I december 2021 beräknas de nu aktuella områdena bli färdiga.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum