Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Talarkväll 12 februari: Maria Dufva om barn och ungdomars liv på nätet

Dela

I takt med att barn för några år sedan började leva sina liv allt mer uppkopplade mot chattar och sociala medier förändrades utsattheten för barn. I denna föreläsning för Maria Dufva barn och ungdomars egna ord och erfarenheter på nätet vidare till vuxenvärlden. En föreläsning som i första hand riktar sig till skolpersonal, föräldrar och anhöriga.

Foto: Pernilla Pettersson
Foto: Pernilla Pettersson
"Medan vi vuxna har vant oss vid att använda Facebook och Instagram, har barnen passerat 5, 6 eller 7 olika spel och appar. Barn är nyfikna och vill upptäcka nya saker som verkar kul och det kommer nya mötesplatser för barnen på nätet hela tiden. Här sker tyvärr olika brott, till exempel sexualbrott, dygnets alla timmar. Enligt en rapport från 2014 hade varannan 15-årig flicka i Sverige har blivit kontaktad i sexuellt syfte på nätet." säger Maria Dufva.

Marias fokus med föreläsningarna är att förekomma brottsutsatthet genom att utbilda barn och vuxna om deras liv på nätet vad det gäller risker och hur de kan skydda sig. Maria håller idag föreläsningar för barn från årskurs tre där hon pratar med barn om hur de lever sina liv på nätet. 

Maria arbetade som kriminolog och medlare vid brott under 13 års tid. Vid Stödcentrum unga brottsutsatta jobbade hon i samarbete mellan polis och socialtjänst. Idag föreläser hon på heltid och har skrivit två böcker: Mitt barn på nätet (2017) och Värsta bästa nätet (2018) båda Bonnier Fakta.

Fri entré. Fika finns att köpa.
Kl 18.30-20 Tomaskyrkan, Cedergatan 1.
 
För mer information, kontakta: Mia Ehrengren, Präst, tel: 021-40 38 05 eller e-post: Mia.Ehrengren@svenskakyrkan.se .

Mer info om Maria Dufva: https://www.mariadufva.se/

Nyckelord

Bilder

Foto: Pernilla Pettersson
Foto: Pernilla Pettersson
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 
Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.
https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum