Spring Wine & Spirits AB

Tamnavulin Red Wine Cask Edition Grenache – vinterns unika whisky lagrad på rödvinsfat

Dela

I kallare tider behövs värmande drycker. Tamnavulin Red Wine Cask Edition Grenache Single Malt är en unik whisky lagrad på rödvinsfat. Sverige var en av de första länderna där whiskyn lanserades och blev på några månader den största marknaden. Lagret tömdes då från världens alla hörn för att möta svenskarnas efterfrågan på drycken. Grenache, som är först ut i wine cask serien, är vinterns ultimata dryck för såväl whiskyentusiaster som nyfikna nybörjare. Finns i fast sortiment hos systembolaget. Art.nr: 58101, Pris: 299 kr.

Tamnavulin Red Wine Cask Edition Grenache Single Malt är en sammetslen whisky utan rökighet från Skottland, med en annorlunda twist. Drycken är slutlagrad på fat som innehållit rödvin från den spanska druvan Grenache, vilket ger den en tydlig fatkaraktär med vinös ton samt toner av karamelliserad citrus och en söt nötighet. Tamnavulin Red Wine Cask Edition Grenache Single Malt ger till en början en mild smak som sedan följs av vit choklad, söta röda bär och nybakat bröd. Den skotska vinlagrade whiskyn passar utmärkt som avec eller sällskapsdryck under de kallare årstiderna. Tamnavulin är ett boutique-destilleri som ligger i den lilla byn Tomnavoulin, i whiskyns mecka Speyside. Destilleriet drivs av den kvinnliga master blendern Joanne Reavley. Namnet Tamnavulin härstammar från gaeliska för ”kvarn på kullen” och är uppkallad efter den tidigare kardningskvarnen som ligger på platsen för destilleriet. Vattnet som används kommer från naturliga undervattenskällor.

– Lilla Tamnavulin är ett litet och dynamiskt destilleri och de har snabbt gått från plan till handling och skapat en wine cask-serie där Grenache är först ut i Sverige. Succén tror jag beror mycket på att den tilltalar såväl vinkonsumenter som nya och erfarna whiskydrickare då den är komplex men utan rökighet, vilket gör den tillgänglig för alla att hitta olika smaker, säger Rickard Edman, Produktchef på Spring Wine & Spirits.

Ur Tamnavulin-sortimentet finns även Tamnavulin Sherry Cask Speyside Single Malt och Tamnavulin Double Cask Speyside Single Malt att köpa på Systembolaget.

Fakta

Tamnavulin Red Wine Cask Edition Grenache Single Malt
Ursprung: Skottland| Producent: Whyte & Mackay| Alkoholhalt: 40% vol Art.nr: 58101 | Pris: 299 kr, flaska 70 cl | Distribution: Systembolagets fasta sortiment

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Box 3006/Vårby allé 39
143 03 Vårby

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Spring Wine & Spirits har 35 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och en av de större leverantörerna av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, Apothic Wines, Dark Horse Wines, Pasqua, Codorníu, Barefoot Wines, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Frescobaldi, McPherson, Plantation Rum, Tamnavulin och Shackleton.

Följ Spring Wine & Spirits AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB

Vina Laroche Pinot Noir blir Cefiro Pinot Noir24.2.2021 13:34:02 CETPressmeddelande

I samband med den nya årgången 2020 byter Viña Laroche Pinot Noir namn och utseende i Systembolagets hyllor. Spring Wine & Spirits är glada att fortsätta leverera denna finstämda pinot noir, nu under Viña Casablancas eget varumärke. Från och med 1 mars går vinet under namnet Cefiro Pinot Noir. Vinet får nytt artikelnummer 2611, priset är fortfarande 99 kr, och innehåller naturligtvis fortfarande samma goda vin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum