Avesta kommunAvesta kommun

Tankbilsolycka på vattenskyddat område längs riksväg 70

Dela

Natten till 17:e augusti har en tankbilsolycka skett efter riksväg 70 inom vattenskyddsområdet för Germundsbo vattenverk. Avesta kommun arbetar med att minimera påverkan av olyckan.

SOS Alarm larmades om branden klockan 02.52 under natten mot fredag. Räddningstjänst, ambulans och polis ryckte ut. Klockan 03.30 larmades kommunens säkerhetssamordnare som i sin tur informerade Avesta vatten och avfalls VD, Erik Nordén. Kommunens krisgrupp informerades via sms 04.37. Nu arbetar Avesta vatten och avfalls krisledning aktivt med att minimera påverkan av olyckan.

Tankbilen har brunnit på vägbanan. Beslut om att stänga ner vattenverket i Germundsbo i förebyggande syfte verkställdes 04.15. Avesta förses i nuläget med vatten från kommunens andra vattenverk.

Bortforsling av massor pågår klockan 08.41 på fredagen den 17:e augusti. Kontroll om eventuellt läckage till omkringliggande mark pågår.

-       Under dagen kommer vi att få indikation på om det finns kvar föroreningar i marken efter grävningen, säger Erik Nordén, VD på Avesta vatten och avfall.

Utifrån initial sanering på olycksplatsen och proverna som kommer att tas under dagen arbetar Avesta vatten och avfalls krisledning med att ta fram planer på längre sikt för sanering och vattenförsörjning.

Nyckelord

Kontakter

Erik Nordén
VD Avesta Vatten AB
erik.norden@avesta.se
0226-64 51 35

Om

Avesta kommun
Avesta kommun
Corneliusgatan 16
774 81 Avesta

0226-64 50 00https://www.avesta.se/

När du kommer till Avesta känner du styrkan i älven och värmen från människorna. En 400-årig industrihistoria blandar sig med allt det gröna, hissnande vackra i Koppardalen. Här hittar du kraften från stålet som formats vid martinugnarna under århundraden, idag en styrka hos alla de företag som hittar hit.
Här är det enkelt att verka, leva och andas. Dra några djupa andetag och dina lungor fylls av energi. Här finns plats för udda och lagom, visenter och köpcentrum. Masar och skating. Avesta är där utomhus är mer än Stora och Lilla Helvetet.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

Pressvisning Avesta Art 2019 - Festen7.5.2019 10:30:45 CESTPressinbjudan

Årets internationella utställning FESTEN tar utgångspunkt i hundraårsjubileet av Avesta stad 2019. År 1919 återfick Avesta de stadsrättigheter som samhället förlorat 1688. Utnämningen till stad firades med en högtid i kyrkan och en stor middag för särskilt inbjudna gäster. När Avesta Art slår upp sina portar i maj 2019 för FESTEN, den 18:e utställningen av samtidskonst, lyfts perspektiv kring identitet, generositet, gästfrihet, nätverkande, förhandling, föreställning, representation och status.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum