Avesta kommunAvesta kommun

Tankbilsolycka på vattenskyddat område längs riksväg 70

Dela

Natten till 17:e augusti har en tankbilsolycka skett efter riksväg 70 inom vattenskyddsområdet för Germundsbo vattenverk. Avesta kommun arbetar med att minimera påverkan av olyckan.

SOS Alarm larmades om branden klockan 02.52 under natten mot fredag. Räddningstjänst, ambulans och polis ryckte ut. Klockan 03.30 larmades kommunens säkerhetssamordnare som i sin tur informerade Avesta vatten och avfalls VD, Erik Nordén. Kommunens krisgrupp informerades via sms 04.37. Nu arbetar Avesta vatten och avfalls krisledning aktivt med att minimera påverkan av olyckan.

Tankbilen har brunnit på vägbanan. Beslut om att stänga ner vattenverket i Germundsbo i förebyggande syfte verkställdes 04.15. Avesta förses i nuläget med vatten från kommunens andra vattenverk.

Bortforsling av massor pågår klockan 08.41 på fredagen den 17:e augusti. Kontroll om eventuellt läckage till omkringliggande mark pågår.

-       Under dagen kommer vi att få indikation på om det finns kvar föroreningar i marken efter grävningen, säger Erik Nordén, VD på Avesta vatten och avfall.

Utifrån initial sanering på olycksplatsen och proverna som kommer att tas under dagen arbetar Avesta vatten och avfalls krisledning med att ta fram planer på längre sikt för sanering och vattenförsörjning.

Nyckelord

Kontakter

Erik Nordén
VD Avesta Vatten AB
erik.norden@avesta.se
0226-64 51 35

Om

Avesta kommun
Avesta kommun
Corneliusgatan 16
774 81 Avesta

0226-64 50 00https://www.avesta.se/

När du kommer till Avesta känner du styrkan i älven och värmen från människorna. En 400-årig industrihistoria blandar sig med allt det gröna, hissnande vackra i Koppardalen. Här hittar du kraften från stålet som formats vid martinugnarna under århundraden, idag en styrka hos alla de företag som hittar hit.
Här är det enkelt att verka, leva och andas. Dra några djupa andetag och dina lungor fylls av energi. Här finns plats för udda och lagom, visenter och köpcentrum. Masar och skating. Avesta är där utomhus är mer än Stora och Lilla Helvetet.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

Kompetensförsörjning är temat när Avesta kommun arrangerar Avestasamtalen 201812.11.2018 07:52Pressmeddelande

Fredagen den 30 november 2018 arrangerar Avesta kommun konferensen som lyfter den svenska basnäringens betydelse - Avestasamtalen. Varje år diskuterar nyckelpersoner från privat och offentlig sektor teman som är aktuella för basnäringen. I år är temat kompetensförsörjning. Ämnet kommer att behandlas kopplat till framtidsspaning och trender, företagens konkurrens- och attraktionskraft, utbildningssystemet och digitaliseringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum