Studentlitteratur AB

Tävla om Kurslitteraturpriset 2016 - Sveriges främsta utmärkelse till författare av ny kurslitteratur

Dela

För åttonde året i rad delas Kurslitteraturpriset ut av Studentlitteratur för att inspirera forskare och lärare att skapa nytänkande och pedagogisk kurslitteratur för universitet och högskola. Har du en bokidé för den svenska universitets- och högskolemarknaden? Skicka in ditt bidrag senast den 2 maj 2016 och tävla om en total prissumma på 250 000 kronor.

Kurslitteraturpriset är Sveriges främsta och med sina 3,7 kilo även tyngsta utmärkelse till författare av ny kurslitteratur. Prissumman består av 250 000 kronor, varav förstapristagaren får 150 000 kronor och två hederspristagare får 50 000 kronor vardera. De vinnande bidragen blir utgivna av Studentlitteratur och pristagarna garanteras gängse royalty.

Vem kan tävla?
Alla som har en bokidé för den svenska universitets- och högskolemarknaden kan tävla, oavsett ämne. Tävlingen är öppen för manuskript, längre gångna och helt färdiga verk, så länge de inte är kontrakterade på annat förlag eller utgivna innan 2016.

Pristagarna firas i september
Prisutdelningen sker i september under en årlig mingelfest, där Sveriges främsta läromedels- och kurslitteraturförfattare samlas. Pristagarna blir även bjudna på en vinnarmiddag följd av hotellövernattning för att ytterligare firas för sina insatser.

Tidigare vinnare
Sedan 2009 har ett antal nytänkande verk belönats inom ett flertal ämnesområden. Vinnaren 2015 var Alli Klapp, fil.dr i pedagogik, med sin engagerande bok Bedömning, betyg och lärande. Året dessförinnan gick första priset till en redaktörsgrupp bestående av Christine Wann-Hansson, Anna M Jansson, Jenny Rystedt och Anna Kristensson Ekwall för de två titlarna Omvårdnad & medicin och Omvårdnad & kirurgi.

Skicka in ditt bidrag senast den 2 maj
Tävlingen är öppen för bidrag till och med den 2 maj. Vinnarna av Kurslitteraturpriset 2016 tillkännages i augusti. Läs mer om hur du tävlar och skickar in ditt bidrag på www.studentlitteratur.se/kurslitteraturpriset

Vill du veta mer om tävlingen? 
Kontakta Julia Luttrup, julia.luttrup@studentlitteratur.se

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Studentlitteratur AB
Studentlitteratur AB
Åkersgränden 1
226 60 Lund

Studentlitteratur AB är Sveriges ledande utbildningsförlag. I nära samverkan med företrädare för förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning, universitet och högskola samt yrkeslivet utvecklar företaget produkter som stödjer kompetensuppbyggnad längs hela kunskapsresan. Företaget, som är familjeägt, finns i Lund. Studentlitteraturkoncernen omsätter 344 miljoner kronor och har 130 anställda.

Följ Studentlitteratur AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Studentlitteratur AB

Här möts forskningen och skolans vardag – Ny bok beskriver det kollegiala lärandet 2.06.3.2018 10:15Pressmeddelande

Hur kan man bedriva forskningsbaserad förändring utifrån en skolas lokala förutsättningar? Och hur kan lyckade satsningar i ett klassrum, eller på en skola, spridas och komma fler till del? Om just dessa frågor handlar Att förbättra skolan för alla. Boken är en översättning av Leaning to Improve, skriven av ledande skolforskare i USA. Anthony S. Bryk, en av bokens författare, är en av huvudtalarna på Nordiska Skolledarkongressen 2018 (13-14 mars), i Göteborg.

Kurslitteraturpriset firar 10 år – nu startar 2018 års tävling10.1.2018 08:00Pressmeddelande

Nu startar den tionde omgången av Kurslitteraturpriset, Sveriges finaste utmärkelse till författare av ny kurslitteratur. Priset är instiftat av Studentlitteratur och syftar till att visa på kurslitteraturens betydelse för den högre utbildningen i Sverige. Priset är också ett sätt att uppmärksamma och belöna författarnas värdefulla arbete. För mer information, se www.studentlitteratur.se/kurslitteraturpriset.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum