Umeå kommun

Tävla om Umeå kommuns miljöpris

Dela

Nu är det möjligt att nominera till Umeå kommuns miljöpris 2020. Priset kan gå till ett företag, en institution, en skola, en organisation eller enskild person, som har gjort en berömvärd insats för miljö eller hållbar utveckling. I år är det särskilt fokus på klimatrelaterade insatser som kan stärka arbetet med ett klimatneutralt Umeå.

– Miljöpriset är ett sätt för oss att uppmärksamma det viktiga arbetet som görs för miljö och hållbar utveckling. Med årets fokus på klimatet vill vi betona att klimatomställningen är något vi alla måste arbeta med tillsammans. Priset har delats ut sedan 2001 och vi har haft både företag, privatpersoner, en bostadsrättsförening och en skola som vinnare, säger Katharina Radloff, miljöstrateg.

Nominera via webben senast 3 december

Den som vill föreslå en vinnare till miljöpriset går in på www.umea.se/miljopris. Där skriver man en motivering till den som föreslås som pristagare. Det är även möjligt att bifoga foto eller annat som illustrerar förslaget. Sista dag att skicka in förslag är torsdag 3 december.

En jury kommer att bedöma inkomna förslag och vem som vinner meddelas av kommun­fullmäktige. 

Tidigare vinnare hittar du på www.umea.se/miljopris.

Mer information

Katharina Radloff
miljöstrateg
090-16 14 26
070-388 16 43
katharina.radloff@umea.se

Nyckelord

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum