Belysningsbranschen

Tävlingsinbjudan: Välkommen med tävlingsbidrag till årets omgång av Svenska Ljuspriset!

Dela

Anmälan är öppen för inlämning av tävlingsbidrag till årets omgång av Svenska Ljuspriset. Medverkande i projekt med intressanta belysningslösningar, färdigställda under 2019 inbjuds att delta. Både inomhus- och utomhusprojekt är välkomna.

Svenska Ljuspriset är en årlig tävling arrangerad av de tre belysningssällskapen: Sydljus, Västljus och Svenska Belysningssällskapet tillsammans med tidningen Ljuskultur. Tävlingen syftar till att uppmärksamma den höga nivån av ljusplanering i Sverige och lyfta fram projekt eller delar av projekt som har intressanta kvaliteter och där belysningslösningen gör skillnad. Juryn bedömer både visuellt, gestaltningsmässigt, funktionellt och/eller tekniskt intressanta aspekter och bidrar till ett lyckat slutresultat.

Deadline för inlämning av tävlingsprojekt: 3 februari 2020.

Samtliga ca 10 utvalda tävlingsprojekt presenteras med en bild och kort text i tidningen Ljuskultur under våren. Vinnaren koras i samband med en galakväll på Ljusdagen den 9 september på Cirkus i Stockholm. De tre finalisterna redovisas därefter med ett omfattande reportage i Ljuskultur.  

Svenska Ljuspriset är idag mycket prestigefyllt och både deltagandet och utmärkelsen ger mycket positiv uppmärksamhet för alla inblandade i projekten. Tävlingen har en lång historia och anordnas nu för 28.e året i rad.

TÄVLINGSREGLER

Tidigare vinnare: 

2019: Ekonomikum läsesal vid Uppsala universitet
2018: Restaurant Frantzén, Stockholm
2017: Humana äldreboende, Gävle
2016: Spelbbolaget Kings kontor, King K36, Stockholm

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Belysningsbranschen
Belysningsbranschen
Box 12653
112 93 Stockholm

http://www.belysningsbranschen.se

Belysningsbranschen är huvudorganisation för Sveriges tillverkare och importör av ljuskällor, belysningsarmaturer och komponenter. Vi har som verksamhetsmål att skapa intresse, sprida kunskap och verka för ökad kvalitet på belysning i den offentliga miljön.

Följ Belysningsbranschen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Belysningsbranschen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum