TCL Electronics

TCL lanserar nya QLED-modeller och stärker sin position på den nordiska TV-marknaden

Dela

De nya TV-modellerna i C81- och C71-serien är designade med den mest avancerade tekniken med genomgående premiumkvalitet, oöverträffad prestanda och framför allt bred tillgänglighet genom en offensiv prissättning. De nya QLED TV-modellerna finns tillgängliga i butik från och med mitten maj.

TCL QLED800 & C81
TCL QLED800 & C81

TCL Electronics, Stockholm, 7 maj 2020 – Idag presenterade TCL Electronics Europe sina senaste produkter inom QLED TV. Bland nyheterna, som lanseras på nordiska marknaden från och med vecka 20, finns C81-serien i modellerna 75-, 65- och 55-tum med inbyggd soundbar. C71-serien presenteras i Norden med en något anpassad modell, QLED 800, för att attrahera en tekniknördig och designmedveten marknad. Den kommer finnas i storlekarna 65-, 55- och 50-tum. Samtliga QLED800-modeller är utrustade med Motion Clarity Pro som skapar bästa möjliga flyt i bilden, vilket kommer uppskattas framför allt av alla som tittar mycket på högupplösta sportsändningar och spelfantasten vid vissa panoreringar.

– Knivskarpa kontraster, bäckdjup svärta, autentiska färger och fantastiskt ljud är alla hygienfaktorer idag, säger Johan Huss, Country Manager TCL Nordics. Jag är glad och stolt att vi på TCL bygger vidare på vår position att erbjuda marknaden hårt specade produkter, något som är extra viktigt på en tech savvy marknad som Norden. Samtidigt lyckas vi lägga oss på väldigt tillgängliga priser – en kombination som ofta förknippas med för bra för att vara sant. Men här vågar vi sticka ut hakan och konstatera att vi är en QLED-aktör att räkna med, fortsätter Johan.

Hej Google – starta TV:n!
Den nya serien har utrustats med den världsledande bildtekniken Quantum Dot, som erbjuder tittaren en fängslande TV-upplevelse tack vare verklig bildprestanda och ljud av hög kvalitet. C81- och QLED800-serien, som stöds av Dolby Vision, ger anmärkningsvärd bildåtergivning med HDR10+ i 4K-upplösning med otrolig ljusstyrka, spektakulär kontrast, rik färg och fina detaljer. Något som kommer uppskattas av såväl filmnörden som Youtube-tittaren. Båda serierna får tack vare Dolby Atmos ett fantastiskt surroundljud. C81-modellerna har dessutom utrustats med högklassigt ljudsystem via ONKYO som lyfter hemupplevelsen ytterligare.

Givetvis är det senaste operativsystemet Android inbyggt i båda serierna och erbjuder ett brett utbud av underhållningsmöjligheter genom tillgängliga appar; Google Home och Google Assistant, röststyrning via far-field, Chromecast och Alexa-kompatibilitet. Koppla TV:n till din Alexa eller Google Home och starta din favoritserie med ett enkelt röstkommando.

Sofistikerad design med justerbart stativ
Designmässigt har TCL inte heller sparat på krutet. Samtliga modeller har en slimmad design med ultratunna exteriörer tillverkade av premiummetall, vilket garanterar elegans och hållbarhet. Dessutom har de största QLED800-modellerna justerbart stativ som gör det möjligt för din storskärms-TV att smälta in i hemmet på ett sofistikerat sätt.

Specifikationer i korthet:

TCL C81

 • Quantum Dot-teknik
 • Dolby Vision & Dolby Atmos
 • HDR 10+
 • Motion Clarity Supreme 100Hz skärm
  (gäller 75 respektive 65 tum)
 • Onkyo Audio
 • Röstkontrollstyrning via far field
 • Senaste operativsystemet för Android
 • Fullskärmsdesign

TCL QLED800

 • Quantum Dot-teknik
 • Dolby Vision & Dolby Atmos
 • HDR 10+
 • Motion Clarity Pro
 • Röstkontrollstyrning via far field
 • Senaste operativsystemet för Android
 • Fullskärmsdesign
 • Justerbart stativ (gäller 65 respektive 55 tum)

Tillgänglighet och återförsäljare
De nya TV-modellerna kommer att finnas i butik från och med vecka 20. C815 75/65/55 tum kommer till ett rekommenderat pris på 19 999, 14 999 respektive 11 999 SEK. QLED800 65/55/50 finns tillgängliga till ett rekommenderat pris på 12 995, 9 995 respektive 8 995 SEK via utvalda återförsäljare.

Mer information: Läs gärna mer om modellerna via globala pressmeddelandet här.

Är du intresserad av ett produkttest?
Testmodeller kommer att vara tillgängliga under mitten av maj. Kontakta pressansvarig nedan så sätter vi upp dig på väntelistan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

TCL QLED800 & C81
TCL QLED800 & C81
Ladda ned bild
TCL C81
TCL C81
Ladda ned bild
TCL QLED800
TCL QLED800
Ladda ned bild
TCL QLED800
TCL QLED800
Ladda ned bild
Ladda ned bild
TCL QLED800
TCL QLED800
Ladda ned bild
TCL QLED800
TCL QLED800
Ladda ned bild
TCL C81-series
TCL C81-series
Ladda ned bild
TCL C81-series
TCL C81-series
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

TCL Electronics
TCL ElectronicsTCL Electronics grundades för 35 år sedan och har vuxit till att bli ett av världens största företag inom konsumentelektronik. TCL driver sina egna tillverknings- och FoU-centra över hela världen med produkter som säljs i över 160 länder och rankas som nummer två sett till den globala TV-försäljningsvolymen för 2019. TCL är specialiserat på forskning, utveckling och tillverkning av konsumentelektronik, allt från TV-apparater och ljudprodukter till smart hemelektronik. www.tcl.com

Följ TCL Electronics

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.