TCO

TCO rekryterar ny samhällspolitisk chef från Centerpartiet

Dela
TCO har anställt Charlotta Helge som samhällspolitisk chef. Hon arbetar idag som kommunikationschef för Centerpartiet och har en tidigare bakgrund som bland annat politiskt sakkunnig i Regeringskansliet och som tillförordnad chef i partiledarstaben. Charlotta tillträder den nya tjänsten den 1 mars 2023.

– TCO är en stark och viktig röst i samhällsdebatten, det är en rörelse som jag är mycket glad och stolt över att bli en del av. Villkoren på arbetsmarknaden, rätten till utbildning och trygghetssystemens utformning påverkar människor direkt i deras vardag. Här vill jag vara med och göra skillnad och hoppas kunna bidra med mina erfarenheter från politik och påverkansarbete på högsta nivå. Tillsammans med medlemsförbund, styrelse och medarbetare ser jag fram emot att flytta fram TCO:s positioner ytterligare, säger Charlotta Helge.

Den samhällspolitiska chefen har en viktig roll i såväl policyutvecklingsarbetet som i att företräda organisationen i olika sammanhang. Organisatoriskt ingår den samhällspolitiska chefen i TCO:s stab.

– Jag är väldigt glad att vi nu kan stärka vårt påverkansarbete med Charlottas stora kompetens och erfarenhet av policyutveckling, påverkan och kommunikation i en utmärkt kombination. Det blir en resurs som tillsammans med resten av TCO:s kompetenta kansliorganisation ytterligare vässar det fackliga inflytandet för TCO:s tolv medlemsförbund och deras 1,2 miljoner medlemmar, säger Mikael Sjöberg, kanslichef på TCO.

Kontakter

Om

TCO
TCO
Linnégatan 14


08-782 91 00http://tco.se

TCO är en partipolitiskt fristående centralorganisation som samlar 12 fackförbund med 1,2 miljoner medlemmar.

Vår uppgift är att påverka politiken och samhällsutvecklingen för goda villkor i arbetslivet. Det gör vi genom att ge röst åt professionella och välutbildade människors behov av trygghet, utveckling och välfärd.

Läs mer på www.tco.se

Följ TCO

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TCO

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum